POČINJU RAZGOVORI

NOVA SAVJETODAVNA TIJELA SDP-a: Formirat će se Senat i savjet stranke

Vodstvo SDP-a danas počinje razgovore s potencijalnim članovima stranačkih savjeta i senata, koji bi, kao savjetodavna tijela unutar SDP-a, trebali biti formirani oko Nove godine.

Predsjednik stranke Davor Bernardić u iduća dva do tri tjedna obavljat će razgovore o formiranju novog stranačkog tijela – Senata, te stručnih i središnjeg savjeta koji nisu sazvani od kraja 2011. godine, doznaje se u Predsjedništvu stranke.

Senat kao novo stranačko tijelo

Senat kao novo stranačko tijelo imao bi savjetodavnu ulogu i okupljao prepoznatljive članove SDP-a, od osnutka stranke 1990. do danas.

Davor BernardićFoto: Ivica Galovic/PIXSELL

U tom kontekstu spominju se imena bivših ministara iz vremena Ivice Račana  poput Željke Antunović, Antuna Vujića i Davorka Vidovića. U stranci kažu da će u Senat biti pozvani i neki lijevi intelektualci bliski SDP-u, te se u tom smislu spominje Vjerana Zuppu i Ivu Šlausa.

Očekuje se da će u Senat ući i neki bivši SDP-ovi gradonačelnici, načelnici i župani, koji bi stranci mogli pomoći svojim iskustvom.

Senat će savjetovati prvenstveno predsjednika i predsjedništvo stranke. Ideju o osnivanju tog novog stranačkog tijela proteklih su dana podržali  Glavni odbor i  Klub zastupnika SDP-a.

DOŠLO VRIJEME DA SE MIJENJA IME: Hoće li novi šef SDP-a iz naziva stranke izbaciti partiju?

Nemaju namjeru formirati ‘Vladu u sjeni’

Do Nove godine razgovarat će se i s potencijalnim članovima stručnih savjeta koji izrađuju javne politike iz pojedinih sektora – od kulture i medija do gospodarstva.

U stranci kažu da nemaju namjeru formirati ‘vladu u sjeni’, ali i da će se pojedine javne politike dograđivati ili ponovno kreirati. Za svaku javnu politiku planiraju četiri do pet komunikatora.

bernardic_sdp

Ponovno će se birati predsjednici stručnih savjeta, ali i središnjeg savjeta, koji je dosad vodio Antun Vujić.

S potencijalnim članovima razgovarat će se u četiri oka i izložiti im program stranke, no nije predviđen nikakav formalni sastanak, kažu u stranci.

DIO SDP-A ZBUNJEN BERNARDIĆEVIM POTEZIMA: ‘Ne razumijemo što želi postići pozivima Petrovu i Plenkoviću’

NOVO VODSTVO SDP-a: Za glavnog tajnika stranke izabran Bernardićev najvjerniji stranački saveznik i prijatelj

Povratak na Net.hr