PODUZETNIK OSLOBOĐEN OPTUŽBI

NAKON PRESUDE HORVATINČIĆU, OGLASILO SE I TUŽITELJSTVO: ‘Ovo je presedan, žalit ćemo se’

Nakon oslobađajuće presude Tomislavu Horvatinčiću oglasilo se i tužiteljstvo, kazavši da se radi o presedanu.

“Ne slažemo se s pravnim stajalištem suda, mi ćemo se žaliti, a javnost će biti obaviještena detaljnije o razlozima žalbe kad dobijemo pisani prijepis presude. Sud je odlučio prihvatiti obranu okrivljenog da je pao u nesvijest, s čime se optužba nikako ne slaže. Smatram da smo mi kao optužba ponudili dovoljno dokaza”, rekla je nakon izricanja nepravomoćne oslobađajuće presude tužiteljica Irena Senečić.

SUTKINJA OBRAZLOŽILA ZAŠTO JE OSLOBODILA HORVATINČIĆA: ‘Ključni su bili ovi dokazi i činjenice…’

ZGROŽENI I GNJEVNI, OVAKO STE KOMENTIRALI PRESUDU HORVATINČIĆU: ‘Kongo ima bolje pravosuđe nego što je hrvatsko kanalizacijsko sudstvo’

Na pitanje novinara je li riječ o pravnom presedanu jer je sud uvažio tezu obrane o iznenadnom gubitku svijesti, Senečić je odgovorila potvrdno.

“Da, po nama je to presedan, mi smo to i naglašavali u završnoj riječi. Ja ne znam ni za jednu presudu u kojoj bi nekome bilo uvaženo padanje u nesvijest kao razlog za nesreću”, kaže Senečić, piše N1.

“Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka – nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je”, kazala je sutkinja Maja Šupe. “Optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja”, rekla je.

[VIDEO] TOMISLAV HORVATINČIĆ OSLOBOĐEN! ‘Nije kriv za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginuo bračni par iz Italije’

Nakon presude se oglasio i sam Tomislav Horvatinčić koji tvrdi da će pokušati dovesti za stol obitelj poginulih.

HORVATINČIĆ SE OGLASIO NAKON PRESUDE: ‘Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće’

“Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće. Još jednom izražavam sućut i žaljenje i da pokušamo na bilo koji način ublažiti ovu tešku tragediju”, rekao je.

“Rekao sam, bez obzira na ishod ove nesreće, već sada moji odvjetnici i ja sam pokušat ćemo dovesti za stol obitelj poginulih i da pokušamo ublažiti ovu nesreću, koliko se to da uopće ublažiti”, kazao je Horvatinčić.

Povratak na Net.hr