EPIDEMIJA U JURIŠU / Muškarac preminuo od gripe, oboljelih je sve više, epidemiologinja upozorava: 'Počinje uzlazna putanja, još se stignete cijepiti'

Image

Počinje uzlazna putanja po broju oboljelih i za očekivati je da će u idućim tjednima te brojke rasti, ističu epidemiolozi te otkrivaju kako je brojka sigurno veća od službene brojke

3.1.2023.
16:49
Play logo

Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije jutros je zaprimio prijavu od Opće bolnice u Slavonskom Brodu da je jedna osoba preminula i da je bila pozitivna PCR-om na gripu.

"U našoj županiji se bilježi veći porast broja oboljelih zadnja dva do tri tjedna, ta brojka je na tjednoj razini 220 oboljelih", kazao je za Danas.hr dr. Ante Cvitković ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Preminuli muškarac je imao i druge bolesti: "Prema podacima koje sam dobio nije bio cijepljen", potvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gripa je bila ta koja je po svemu sudeći potaknula taj neželjeni i malo nepredviđeni niz događaja koji su, nažalost, doveli do smrtnoga ishoda, rekao je dr. Ivica Čabraja, Odjel infektologije, OB Slavonski Brod za HRT.

U tjedan dana porast od 140 posto

Image
'GRIPA SE VRATILA NA VELIKA VRATA' /

Markotić upozorila na veliki zamah virusa: 'Bit će još teža situacija nakon blagdana!'

Image
'GRIPA SE VRATILA NA VELIKA VRATA' /

Markotić upozorila na veliki zamah virusa: 'Bit će još teža situacija nakon blagdana!'

Nakon respiratornog sincicijskog virusa zbog kojeg se pune hitne i pedijatrijske čekaonice, sve više problema zadaju streptokok, koronavirus i gripa, od koje je broj oboljelih u samo tjedan dana porastao za čak 140 posto.

Prema posljednjim podacima od prije dva tjedna, u Hrvatskoj je ove sezone dosad zabilježeno 1759 slučajeva gripe. S obzirom na to kako liječnici kažu da je pritisak velik i da sve više građana traži njihovu pomoć. "Za očekivati je da je taj broj danas znatno veći", javila je u Dnevniku u podne novinarka HTV-a Ruža Ištuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Prema svemu sudeći, epidemija gripe je počela, počinje uzlazna putanja po broju oboljelih i za očekivati je da će u idućim tjednima te brojke rasti. Prema zadnjim izvješćima koja su dostupna najveći broj oboljelih je u tri županije - Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Krapinsko-zagorskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što je očekivano, najveća stopa je kod djece školske i predškolske dobi, a najniža kod osoba iznad 65 godina", rekla je epidemiologinja dr. Vesna Višekruna Vučina, HZJZ. Poručila je da još nije kasno cijepiti se protiv gripe te je pozvala rizične skupine, starije i sve ostale koji se još nisu cijepili da to učine.

Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo