U RANGU MINIMALCA

MOSTOVAC GRMOJA: ‘S obzirom na svu odgovornost, ministri nemaju velike plaće’

Mostov zastupnik Nikola Grmoja u pauzi današnjeg zasjedanja Sabora, prokomentirao je pred novinarima nekoliko aktualnih tema u kojima važnu ulogu igra i njegova stranka.

Ustvrdio je da su “velike stvari ostvarene kroz poreznu reformu”, a svoju će inicijativu za povećanje plaća dužnosnicima Most dati kao prijedlog u Saboru kako bi vidio imali potporu za nju, javlja N1.

Most je već ‘kaznio’ zastupnike

“Zastupnici su već kažnjeni inicijativom Mosta, ukinuta je beneficija 6+6 i uvedeno je kažnjavanje za nedolazak na glasanje petkom”, kazao je Grmoja te dodao da ministri u Hrvatskoj, s obzirom na odgovornost koju imaju, nemaju veliku plaću.

“Ali s obzirom na percepciju i vjeru u politiku u Hrvatskoj mi smatramo da nije u redu da, barem, zastupnicima rastu plaće”, smatra Grmoja.

MOSTOV POTPREDSJEDNIK VLADE: ‘Odluka o PDV-u nije naša pobjeda, a odnosi s HDZ-om nisu poljuljani’

“Ministar jamči da će porezni Uskok biti učinkovit”

Objasnio je i zašto Most inzistira da porezni Uskok i dalje bude samostalan i ne bude pod ingerencijom Ministarstva financija kako to želi ministar Zdravko Marić.

“Most inzistira da on bude jednako učinkovit, a ministar stoji iza toga. Dao je garanciju da će porezni Uskok biti jednako učinkovit i da će on biti odgovoran. Zadatak ministra je da se puni proračun. To je bilo zatvoreno tijelo od 15 ljudi iz kojeg nisu curile informacije. Sada će biti dio većeg tijela od 4500 ljudi. Strah me da će stvari znati veći broj ljudi, postoji mogućnost destrukcije. Ali ministar je dao obećanje da će to funkcionirati”, kazao je.

‘AKO SE TO DOGODI, IDEMO U OPORBU!’: Poznati Mostovac otkrio na što HDZ mora paziti

“Jutarnji list vodi privatni rat protiv Mosta”

Napise u medijima prema kojima HDZ-ovci optužuju Most da je iz poreznog Uskoka crpio informacije protiv Tomislava Karamarka Grmoja je odbacio i nazvao privatnim ratom koji Jutarnji list vodi protiv Mosta.

“Jutarnji list je smiješna novina koja vodi privatni rat protiv Mosta jer ćemo Marijanu Hanžekoviću uzeti nekoliko milijuna iz njegovog džepa. Neće uspjeti s lažima i objedama, ali neka nastave s time. To je već uobičajeno kada govorimo o Jutarnjem listu i Hanžekoviću.”

Pojasnio je i da bi tijelo slično poreznom Uskoku, koje kani osnovati ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, bila posebna jedinica sastavljena od financijskih stručnjaka, forenzičara i kriminalista, a koja bi se bavila najvećim kriminalnim djelima u Hrvatskoj.

VELIKI SUKOB PARTNERA U VLADI, HDZ OPTUŽUJE MOST: ‘Izvlačili ste papire protiv Karamarka iz poreznog USKOK-a!’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr