SVE JE ZA PET

MOSTOV POTPREDSJEDNIK VLADE: ‘Odluka o PDV-u nije naša pobjeda, a odnosi s HDZ-om nisu poljuljani’

Most je na koncu ipak odigrao važnu ulogu u donošenju konačnog prijedloga porezne reforme uspijevši se izboriti za zadržavanje opće stope PDV-a, ali i one dosadašnje najniže za kruh, mlijeko, lijekove, ortopedska pomagala i knjige.

O tome je, gostujući u emisiji RTL Danas, govorio potpredsjednik Vlade i član Mosta Ivan Kovačić odbacivši tvrdnju da se radi o ‘pobjedi Mosta’.

OVO JE POREZNA REFORMA: Najniža stopa PDV-a za kruh, mlijeko, lijekove i knjige, ali su se zato ostvarili strahovi hrvatskih ugostitelja

“Ovo je porezna reforma cijele Vlade”

“Ja uopće ne bih rekao da je pobjeda, mislim da je ovo porezna reforma i program cijele vlade, sigurno to nije onako kako se piše po medijima”, kazao je Kovačić na upit voditeljice.

Kovačić ne vidi problem u tome ako se stopa PDV-a, kako je to danas najavio ministar financija Zdravko Marić, smanji 2018. godine.

“Zašto ne, ako bude toliki rast BDP-a, zašto se ne bi smanjila stopa PDV? Sada zbog proračunske rupe bi trebao ostati takav”, kazao je.

Odbacio je i tvrdnje da su zbog porezne reforme uzdrmani odnosi Mosta i HDZ-a.

MINISTAR FINANCIJA ‘SPUSTIO’ MOSTU: ‘Porezna reforma je preozbiljan posao za populizam’

“Nismo se izrugivali demokraciji”

“Uopće ne. Od prijedloga koji su išli za poreznu reformu su došli čak od člana vođe kabineta, od članova HDZ-a. Mislim da je cijeli razgovor na užem kabinetu bio konstruktivan. Nije trajao dugo jer smo se mi svađali već zbog analiziranja prijedloga”, ustvrdio je Kovačić.

Na primjedbu kako danas Most nije ‘pritisnuo’ i oko amandmana za smanjenje plaća državnim dužnosnicima, koji je potekao od njih, potpredsjednik Vlade je kazao da to nije ‘izrugivanje demokraciji’ kako neki misle.

“Mi nismo pritiskali već iznijeli argumente, što se tiče smanjenja plaće dužnosnicima, nismo se mogli usuglasiti, ovo nije izrugivanje demokraciji, ovo baš je demokracija, da damo u Sabor i da damo u Sabor da ljudi daju svoje argumente”, zaključio je Kovačić.

MOST RUŠI MARIĆEVU POREZNU REFORMU? ‘Ili će se prijedlog značajno mijenjati ili ćemo ga odgoditi’

Povratak na Net.hr