SLUČAJ LOZANČIĆ

MOST IPAK PODRŽAO HDZ I GLASAO PROTIV SDP-a: Saborski odbor neće se baviti smjenom šefa tajne službe

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost odlučio je da se neće baviti pitanjem razrješenja ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića. Za taj prijedlog SDP-a glasovalo je 6 članova Odbora, dok je njih 7 glasovalo protiv.

Zašto se Ines Strenja Linić predomislila?

Vladajuća većina glasovima svojih članova bila je protiv da se ta točka uopće stavi na dnevni red, što je tražio SDP na čelu s Rankom Ostojićem. Protiv rasprave bilo je sedam članova odbora, a među njima i Ines Strenja Linić iz Mosta, javlja HRT.

Podsjećamo, Strenja Linić prošlog je tjedna govorila kako Most očekuje da Odbor sasluša ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

Ines Strenja Linić na sjednici OdboraFoto: Marko Lukunic/PIXSELL

“U ovom trenutku Lozančić nije razriješen. Ako mu se stavlja na teret nezakonito postupanje treba ga saslušati saborski odbor. Mi imamo samo izjavu predsjednice da je izgubila povjerenje u njega i to zbog povrede zakona, no ne znamo na koji je način povrijedio zakon. Tražimo da se što hitnije konstituira Odbor za unutarnju politiku i da se izabere predsjednik odbora”, kazala je Strenja Linić 10. veljače u Saboru, kada se vodila burna rasprava jer je zapelo na imenovanju Ranka Ostojića za predsjednika Odbora, a čemu se protivio HDZ.

I Petrov protiv smjene Lozančića

Još jasniji stav o smjeni Lozančića zauzeo je šef Mosta Božo Petrov 6. veljače. – U ovom trenutku gospodin Lozančić još nije razriješen. Nakon što je krenulo ovo oko Lozančića, ja sam s njim razgovarao. Ne mogu reći da sam primijetio kod Lozančića bilo koje stvari koje bi me upućivale da ima razloga zbog kojeg on i dalje ne bi mogao biti ravnatelj SOA-e. Naravno, o tome bi trebao odlučiti premijer za kojeg vjerujem da ima i više informacija nego ja – rekao je Petrov tada za Hrvatski radio.

Podsjetimo, potpis za razrješenje Lozančića s mjesta šefa SOA-e predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je stavila još prije 13 dana, jer je, tvrdi, prekšio zakon. Premijer Orešković, čini se, još nije donio odluku. Za smjenu su potreban je i njegov supotpis.

Dragan LozančićFoto: Patrik Macek/PIXSELL

“Neka smjene Lozančića ako imaju petlju, on nije ovisan o toj šačici probisvijeta”

‘NEMA NADZORA NAD SOA-OM’: Tuđmanov šef UNS-a komentirao smjenu Lozančića

MILANOVIĆ: “Lozančić je bio na svadbi predsjednice Grabar Kitarović”

Povratak na Net.hr