APEL NA ODGOVORNOST

MOGUĆE GUŽVE: Međimurska policija kreće u kontrolu – bez propusnice nitko ne može van sela ili grada

Policijski službenici će na prilaznim pravcima gradovima i drugim naseljima putem kontrolnih punktova nadzirati provođenje Odluke zbog čega postoji mogućnost stvaranja gužvi

Policijski službenici Policijske uprave međimurske danas od ponoći na području Međimurske županije započeli su s nadzorom provedbe Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, a koju je donio Stožer civilne zaštite RH s ciljem smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom, prenosi portal eMeđimurje.

“Stoga još jednom apeliramo na građane da se striktno i dosljedno pridržavaju svih dosad naloženim mjera Stožera. Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje svih mjera iz Odluke. Uspješnost ovih mjera isključivo ovisi o odgovornosti i dosljednosti samih građanima u poštivanju svih zabrana i restrikcija.

Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci. Propusnica mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite”, poručuju iz policije.

POZNATA HRVATSKA DOKTORICA O SUMAMEDU KAO LIJEKU PROTIV KORONE: ‘Oprez, stvari nisu do kraja jasne…’

Tko je nadležan za propusnice?

Za izdavanje propusnica osim vašeg poslodavca ili izabranog liječnika, nadležan je i Stožer civilne zaštite Međimurske županije. E-mail adrese Stožera civilne zaštite Međimurske županije: josip.grivec@medjimurska-zupanija.hr, alan.resman@medjimurska-zupanija.hr.

Policijski službenici će na prilaznim pravcima gradovima i drugim naseljima putem kontrolnih punktova nadzirati provođenje Odluke zbog čega postoji mogućnost stvaranja gužvi. Mole za strpljenje svih sudionika u prometu, a prednost prolaza imat će vozila hitnih službi.

PANDEMIJA SE UBRZAVA, WHO PORUČIO ZEMLJAMA DA ‘PRIJEĐU U NAPAD’: ‘Hod koronavirusa može se izmijeniti’

Apel na odgovornost

Građani, svakako trebaju s budnom pažnjom pratiti upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, a prilikom kontrole pripremiti propusnice i osobne dokumente, koje će potom predočiti policijskim službenicima.

“Poštujmo svi zajedno Odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske jer one se donose od strane stručnih ljudi koji su odgovorni i za nas. Budimo svi zajedno odgovorni!”, apel je iz međimurske policije.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

VLADA OTVORILA RAČUNE ZA DONACIJE GRAĐANIMA POGOĐENIM POTRESOM I KORONAVIRUSOM: Kreću akcije ‘Zajedno za Zagreb’ i ‘Hrvatska protiv koronavirusa’

Povratak na Net.hr