BOŽINOVIĆ UVJERAVA DA SU GRAĐANI VUKOMERCA SIGURNI: / Školu posjetila i ministrica Divjak; 'Na nastavi je 90 posto učenika'

Poručio je da će policija ostati u Vukomercu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti

17.9.2018.
11:49
Igor Kralj/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova DavorBožinović ponovio je u ponedjeljak kako su građani u Vukomercu sigurni, a policija je u kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te je istaknuo da će policija i dalje biti nazočna u tom kvartu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti.

"Već sam javno rekao kako svi mogu biti sigurni na području Vukomerca i cijelog područja oko škole zbog nazočnosti policije, koja je i samu tu noć djelovala promptno, profesionalno i uhitila počinitelje", kazao je Božinović koji je nazočio godišnjoj vježbi interventne policije 2018..

Poručio je da će policija ostati u Vukomercu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti. "Nemamo nikakav rok, važno nam je da su građani sigurni", istaknuo je Božinović.

Napomenuo je kako policija surađuje s vodstvom škole i roditeljima. "Što se tiče sigurnosti, djeca mogu ići u školu i siguran sam da će se situacija početi smirivati", kaže ministar.

90 posto učenika na nastavi

Osnovnu školu Vukomerec u kojoj je na nastavu danas došlo više od 90 posto djece posjetila je ministrica znanosti i obrazovanja BlaženkaDivjak.

Divjak je razgovarala s ravnateljem škole ZdravkomDominikom, a u izjavi novinarima rekla je da ju je on izvijestio da nastavu pohađa više od 90 posto učenika te da se nastava "odvija kako treba”.

U školi je od petka i krizni tim Ministarstva te se u njoj provode preventivni programi vezani uz krizne situacije, odnosno razgovori s roditeljima i učiteljima.

Ministrica naglašava kako je najvažnije "da se situacija smiri” kako bi učenici i učitelji mogli normalno provoditi nastavu.

Policija će ondje biti 'koliko je potrebno'

"U razgovoru s ravnateljem zaključili smo da bi bilo izuzetno važno da se prostor oko škole osigura na način da se u nju ne ulazi i da se u prostoru škole ne odvijaju bilo kakva okupljanja, nego da je prostor škole isključivo za učenike i učitelje. I u tom smislu mislim da je važno da se njima osigura nesmetani rad”, dodala je.

Policija će, odgovorila je na pitanje novinara, biti tamo "koliko je potrebno”. Potvrdila je pritom da je jutros o tome razgovarala i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

"Pustimo da svatko radi svoj dio posla. Sigurna sam da policija zna odraditi svoj dio posla, a ono o čemu ja brinem, o čemu brine Ministarstvo znanosti i obrazovanja, jest da djeca budu sigurna u školi, da se osjećaju sigurnima, i da sve ide po školskom programu”, zaključila je Divjak.

U srijedu je u blizini vukomeračke osnovne škole došlo do pucnjave u sukobu dviju romskih obitelji zbog čega je više osoba uhićeno. Djeca nakon toga incidenta, koji je srećom prošao bez ozlijeđenih, nisu pohađala nastavu, a održan je i prosvjed roditelja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali