OBJAVIO MORH

NE BRINU GA POPISI I UHIĆENJA: Ministar obrane Krstičević sutra ipak ide u Bosnu i Hercegovinu

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sutra će na poziv ministrice obrane BiH, Marine Pendeš, boraviti u radnom posjetu Međugorju, objavljeno je na stranicama ministarstva obrane.

Radni sastanak s ministricom Pendeš održat će se ujutro u 9 sati u Etno selu Međugorje, a razgovarat će se o bilateralnoj obrambenoj suradnji dviju zemalja, školovanju pripadnika OS i MO BiH u školama i na tečajevima u Hrvatskoj, te o aktualnoj političkoj situaciji i euroatlantskom putu BiH.

U sklopu boravka, planiran je posjet i obilazak Župnog ureda i svetišta u Međugorju.

UZBUNA U DRŽAVNOM VRHU ZBOG OPTUŽBI PROTIV HRVATSKIH GENERALA: MUP RS objavio za što ih je prijavio, reagirao i premijer Plenković

Otkazano putovanje u Sarajevo

Ministar Krstičević tako će ipak otići u BiH, nakon što je ministarstvo obrane prošlog tjedna u ponedjeljak potvrdilo da ministar Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s trenutačnim obvezama u Vladi, gdje se razgovara o proračunu za sljedeću godinu.

Uhićenja pripadnika HVO-a u Orašju

Inače, desetorica bivših visokih i vojnih dužnosnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) uhićena su 31. listopada u Orašju po nalogu Državnog odvjetništva koje ih tereti za ratne zločine počinjene nad zatočenim Srbima. Sud Bosne i Hercegovine u petak je pustio na slobodu jednog uhićenog, a devetoricu zadržao u pritvoru. U medijima su se pojavile informacije da je i Krstičević na popisu osumnjičenika za ratne zločine HV-a i HVO-a u BiH 1995. godine.

Krstičević o svom ratnom putu u BiH

Ministar Krstičević poručio je u petak iz Delnica da je ponosan na svoje sudjelovanje u ratu i u 4. gardijskoj brigadi te da su operacije te postrojbe u Bosni i Hercegovini donijele mir i slobodu, a sve drugo za njega je politizacija.

REPUBLIKA SRPSKA PODNIJELA PRIJAVE PROTIV 16 NAŠIH GENERALA: Na popisu Ante Gotovina i Damir Krističević!

“Moj ratni put kao i pripadnika 4. gardijske brigade apsolutno je čist i na to sam iznimno ponosan. Smatram da politikantska zloporaba pravosuđa u svrhu zastrašivanja Hrvata u BiH i destabilizacije RH, nisu potezi koji pridonose razvoju dobrosusjedskih odnosa”, kazao je.

“Naglašavam da je ‘Južni potez’ bila briljantna vojna operacija koja je donijela mir na tom području ”, istaknuo je ministar obrane prošli tjedan.

VISOKI HRVATSKI DUŽNOSNICI POD ISTRAGOM: Krstičević i Brkić na popisu Tužiteljstva BiH?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr