MINISTAR KOMENTIRAO SNIMKU ZAGAĐENJA KOD SL. BRODA: / 'Vjerujem da će i te snimke doprinijeti istrazi'

Na zahtjev novinara da prokomentira snimke koje su napravili vatrogasci, a pokazuju da je razina nafte koja je iscurila puno veća od 200 litara kao što tvrdi Crodux,

6.4.2018.
13:48
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je građanima Slavonskog Broda da pričekaju još nekoliko dana kako bi bili sigurni da je voda pogodna za piće, a za snimke koje pokazuju da je onečišćenje bilo puno veće nego što se mislilo rekao je kako vjeruje da će i te snimke doprinijeti istrazi.

Objavljeni su nalazi svih ispitivanja vode, odnosno uzorkovanja analiza vode koji su obavljeni u Slavonskom Brodu od 30. ožujka, a rezultati pokazuju da su ugljikovodici u vodi u dozvoljenim intervalima. No, kaže Ćorić, potrebno je još nekoliko dana uzorkovanja kako bi bili sigurni da uzorci ne pokazuju odstupanja i da je voda pogodna za piće.

Nabava spremnika za odvojeno prikupljane otpada

"Onog trenutka kada Stručno povjerenstvo pri Ministarstvu zdravstva donese takvu odluku, građani Slavonskog Broda i okolnih općina bit će s tim upoznati", poručio je Ćorić na konferenciji za novinare povodom objave javnog poziva po kojem će se jedinicama lokalne samouprave iz EU fondova sufinancirati nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Na zahtjev novinara da prokomentira snimke koje su napravili vatrogasci, a pokazuju da je razina nafte koja je iscurila puno veća od 200 litara kao što tvrdi Crodux, Ćorić je ustvrdio kako nije vidio te snimke, te da je njegovo ministarstvo sva svoja saznanja podijelilo s javnošću, a sada iščekuje rezultate istrage MUP-a i DORH-a.

Tvrdi da je Ministarstvo sve učinilo kako treba

"Nije mi jasno kako to da vatrogasna postrojba nije te snimke podijelila odmah s tijelima državne uprave po njihovu dolasku u Slavonski Brod. Vjerujem da će i te snimke doprinijeti istrazi", rekao je Ćorić.

Također je odbacio sumnje da je bilo propusta u organizaciji i komunikaciji s javnošću nakon što se dogodio incident, ustvrdivši da su službe Ministarstva zaštite okoliša i energetike pravovremeno reagirale i bile na terenu.

Oglasio se i Crodux.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali