Milanović uživao s Bondom i Brigitte Nielsen

Premijer Zoran Milanović bio je počasni gost austrijskog kancelara Wernera Faymanna na 56. balu u Bečkoj državnoj operi. Došao je u društvu supruge, a riječ je o balu koji je stvar prestiža, pa ga ne propuštaju bogati i slavni iz cijeloga svijeta.

Hrvatski premijer Zoran Milanović sa suprugom Sanjom bio je počasni gost na 56. Opernballu. Milanović je bio odjeven u frak i bijelu leptir-kravatu, a njegova supruga u prikladnu dugu crnu haljinu.

U loži austrijskog saveznog predsjednika bili su glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, a gost austrijskog ministra vanjskih poslova Michaela Spindeleggera bio je švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt.

Na Opernballu je bio i njemački ministar prometa Petar Ramsauer te bugarski ministar gospodarstva Trajčo Trajkov, a gost bečkoga gradonačelnika Michaela Haeupla bio je bivši gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Bal je otvoren austrijskom i europskom himnom te mimohodom i plesom 160-ak mladih parova iz Austrije, Njemačke, Japana, SAD-a, Rusije, Italije, Nizozemske i Južne Koreje. Zatim je nastupio Balet Bečke državne opere programom nazvanim Strauss bouquet.

Na programu je bila i uvertira Seviljskog brijača, Habanera iz Carmen te I Could Have Danced All Night iz mjuzikla My Fair Lady, u izvedbi Orkestra državne opere i pod ravnanjem francuskog dirigenta Georgesa Pretrea. Na programu je bio i nezaobilazni Straussov valcer Na lijepom plavom Dunavu, piše HRT.

Na balu je bilo oko 7.000 posjetitelja, a ulaznice su odavno rasprodane. Bečka balska tradicija seže u aristokratsko doba s početka 19. stoljeća. Danas je bal stvar prestiža, pa ga ne propuštaju bogati i slavni iz svih dijelova svijeta. Najskuplja loža stoji 18.000 eura, a najjeftinija ulaznica za bal 250 eura.

Povratak na Net.hr