'NEDJELJOM U DVA'

MARIJANA PETIR OPET NAPALA ŠEFA HSS-a: ‘Nije Beljak provaljivao samo u automobile. Ima nešto još gore…’

Europarlamentarka i članica HSS-a Marijana Petir, gostujući u Nedjeljom u dva izjavila je kako joj fotelja nije bitna i opet teško optužila trenutnog stranačkog predsjednika

Gostujući u Nedjeljom u dva, Marijana Petir ponovo je optužila predsjednika HSS-a za diktaturu. “Bitno mi je spasiti HSS. Krešo Beljak stranku je podredio svojim interesima – dolazi do svojih ciljeva ne birajući sredstva”, izjavila je.

Suspenzija je politička odluka

Govoreći o svojoj suspenziji, rekla je da je riječ o političkoj odluci. “Žalbe nas desetak nisu ni pregledane, a donesena je presuda o političkoj odgovornosti. U časnom sudu je troje ljudi koje je izabrao sam Beljak. Jedan od te trojice je na godišnjem tako da ne znamo kad će odluka o našoj sudbini biti donesena. Potezi koje on vuče nisu primjereni politici HSS-a”, istaknula je.

MARIJANA PETIR: ‘Presudili su mi kao Stepincu, a Beljak je reinkarnacija Tita i Staljina’

Komentirala je kriminalni incident Kreše Beljaka, odnosno svoju izjavu da je ostala šokirana kad je postao predsjednik stranke jer je doznala neke stvari iz njegove prošlosti, odnosno da je provaljivao u aute.

“I ne samo to, nažalost”  brzo je dodala Petir.  Na pitanje ‘ima nešto još gore’ kratko je rekla ‘da’ .  “Bez obzira na što je on nama nanio veliku štetu,  što mislim da on stranku ne vodi u dobrom smjeru, što ne mogu prihvatiti njegovu retoriku i način na koji je govorio o suradnicama, ja nikada nisam  ni ovo što ste vi rekli (provaljivanje u aute)  iznijela u javnost, niti ono što sam u međuvremenu saznala”, kazala je Petir.

Vjera mi je bitna, ali zašto to isticati?

Vjeruje da će nova vlada biti stabilna. “Andrej Plenković je osoba dijaloga i po tome se razlikuje od ostalih političara. Smirio je dosad veoma dinamičnu poltičku scenu u Hrvatskoj. Ova potpora koju je dobio govori da novi jezik u politici – koji nije jezik podjela – nailazi na plodno tlo” smatra Petir.

Odgovarajući na Stankovićevo pitanje rekla je da joj je vjera bitan oslonac u životu, no da ta činjenica ne mora biti isticana i vezana uz njeno političko djelovanje.

Veći dio emisije bio je posvećen pitanjima vezanim uz odnos Marijane Petir prema crkvi i vjeri. Na trenutke je u studiju bilo i burno. Stanković je inzistirao na tome da bi institucije države trebale zabraniti moliteljima da, kako je rekao, ne smetaju pacijentima koji dolaze u bolnice. Petir se s tim nikako nije složila. U par navrata je istaknula kako molitelji nikome ne smetaju, nikome se ne obraćaju. Naglasila je kako molitva ne može nikome štetiti. Svatko se može moliti gdje hoće, živimo u demokraciji. Ako je u jednoj godini spašeno 100 života, procijenite sami, rekla je Petir.

Povratak na Net.hr