AFERA 'KUĆE ZA MIRNU STAROST'

KUJUNDŽIĆ O SVOJIM NEKRETNINAMA: ‘Supruga je dizala kredite, tako da ja te papire nisam ni gledao’

‘Ovo formalno što mi se potkralo, to se ispričavam, to je u sadržajnom smislu i pozivam sve institucije da provjere koliko smo zarađivali ja i moja žena i što smo se kupili’

Ministar zdravstva Milan Kujundžić trenutno se nalazi u aferi s nekretninama i imovinskom karticom čiji se “kraci” svakim danom sve više šire. U HRT-ovom Dnevniku Kujundžić je komentirao zašto je jučer podnio imovinsku karticu te je naglasio da ju je malo komplicirano ispuniti i da mu se “potkrala pogreška”, ali da je u sadržajnom smislu i njoj sve isto kao što je bilo i prije mjesec dana. No, u formalnom smislu, pokušava on objasniti, u dogovoru s Povjerenstvom je napravio mali ispravak.

“Ovo formalno što mi se potkralo, to se ispričavam, to je u sadržajnom smislu i pozivam sve institucije da provjere koliko smo zarađivali ja i moja žena i što smo sve kupili”, rekao je ministar na HRT-u.

TKO JE MILAN KUJUNDŽIĆ? Liječnik koji je radio na baušteli, otišao iz HDZ-a pa se vratio, a voli obilaziti i grob Ante Pavelića

KUJUNDŽIĆ O AFERI S IMOVINSKOM KARTICOM: ‘Utvrdi li se da ne govorim istinu, ja bih isti tren ne samo dao ostavku, nego i umro od srama’

‘Supruga i ja radimo od jutra do sutra’

“U zadnjih 10 godina moja supruga i ja iz plaća smo zaradili oko 5 milijuna kuna i toliko isto platili državi. Iz toga smo kupili nekretnine u vrijednosti od oko 295.000 eura, od čega je i sada u kreditu 140.000 eura”, rekao je Kujundžić.

Kujundžić i supruga bili su vlasnici privatne poliklinike te ministar kaže da oni “cijeli život rade od jutra do sutra”. Kazao je da su se 1994. borili s privatizacijom i okupacijom vlasništva i da su svojim novcem otvorili prvu ordinaciju u privatnoj iznajmljenoj kući, a 1996. otvorili su polikliniku. Dodaje da je njegova supruga 2007. otvorila građevinsku firmu koja je radila do “građevinske krize u svijetu” 2010. godine. Za polikliniku kaže da je zatvorena zadnje tri godine.

HOĆE LI MILAN KUJUNDŽIĆ PREŽIVJETI AFERU SLIČNU KUŠČEVIĆEVOJ? ‘Ako Plenkoviću ne pojasni sve, imat će problem…’

‘Supruga je dizala kredite’

Na pitanje kada je banka napravila procjenu nekretnine na Markuševcu, za koju u ministrovoj imovinskoj kartici stoji da vrijedi 900.000 kuna, a medijski izvještaji kažu da je bankarska procjena bila da vrijedi dva milijuna kuna, Kujundžić odgovara da procjene banke nije detaljno gledao. Dodaje da mu je stručnjak za nekretnine rekao da kuća ne vrijedi više od 900.000 kuna. Svima onima koji govore da kuća vrijedi 300.000 eura poručuje da ako mu netko da 300.000, da će on dati kao nagradu iznos od 50.000 kuna ako se proda za taj novac.

Kujundžić govori da su jedno medijske procjene, a da je drugo stanje na tržištu. “Supruga je dizala kredite, tako da ja papire nisam ni gledao”, govori Kujundžić te na novinarsko pitanje je li nekretninu kupio od bivše firme svoje supruge prije nego što je doživjela blokadu, odgovara da im je 2010. netko dao 50.000 eura za tu nekreninu. Navodi da bi ju oni prodali, a da su nekretninu ovako kupili za 100.000 eura. Kazao je da se radi o stvarnom stanju nekretnine u tom trenutku.

Kada je riječ o kupnji kuće na Maksimiru Kujundžić navodi da je od prijatelja posudio 40.000 eura i da je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa upoznato s njegovim imenom. Prema njegovim riječima, radi se o prijatelju iz studentskih dana i da će mu novac vratiti kada prodaju ili kuću u Markuševcu ili apartman u Novalji. Za kraj je pozvao institucije da pregledaju sve njegove i suprugine zarade.

KUJUNDŽIĆ PRIČAO S PLENKOVIĆEM ZBOG IMOVINSKE KARTICE: ‘Objasnio sam mu sve. Ostavka nije bila tema razgovora’

POVJERENSTVO ĆE PROVJERITI KUJUNDŽIĆEVU IMOVINSKU KARTICU, ON PORUČUJE: ‘Lako se može vidjeti što smo ja i supruga zaradili’

Povratak na Net.hr