'STVARAO SAM HRVATSKU' / Jedan od najbližih Tuđmanovih suradnika obrušio se na premijera: 'Plenković sa svojim ocem bio je na pogrešnoj strani povijesti!'

Image
Foto: Profimedia

'Posve sam siguran da dok na čelu ove vlade stoji hrabri i odlučni građanin Andrej Plenković to se nikada neće dogoditi', rekao je

3.4.2023.
19:01
Profimedia
Play logo

Nekadašnji glavni državni odvjetnik i bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunislav Olujić za N1 je komentirao prijedlog prekršajnog zakona, u kojem očekuju i visoke kazne za osobe koji na bilo koji način promoviraju nacističke, ustaške i simbole druge totalitarne političke sustave.

Olujić je istaknuo da je potrebno pozitivnim propisima razlučiti antifašističko od ustaškog znakovlja, pogotovo zbog toga što je ova Hrvatska sljednica hrvatskog antifašizma koji je kao takav naznačen u preambuli hrvatskog Ustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Posve sam siguran da dok na čelu ove vlade stoji hrabri i odlučni građanin Andrej Plenković to se nikada neće dogoditi iz jednostavnog razloga što taj div na hrvatskoj političkoj sceni računa na glasove desnog krila HDZ-a koje nikada neće pristati na ovo o čemu mi govorimo, a još manje na ideju da je Republika Hrvatske sljednica Federalne države Hrvatske. Ono što je važno istaknuti je da građanin Andrej Plenković, što je gotovo iznenađujuće, baštini antifašizam po svojoj obiteljskoj lozi i da ga se gotovo odriče, s tim da ga priznaje i da antifažizam kod Plenkovića ima samo vanjskopolitičku uporabnu vrijednost”, rekao je Olujić.

Građanin Plenković

Objasnio je zašto inzistira na tome da premijera Plenkovića naziva građaninom. “1990-ih sam se uključio u projekt stvaranja Hrvatske države. Bio sam jedan od najbližih suradnika predsjednika Franje Tuđmana, obnašao sam čitav niz odgovornih dužnosti i što je najvažnije iz ruku predsjednika Tuđmana primio četiri najviša odlikovanja, dok je građanin Plenković sa svojim ocem bio na pogrešnoj strani povijesti kako 1971. godine, u to vrijeme mislim prvenstveno na njegovog oca, tako i 1991. godine kad je predsjednika Tuđmana sa svojim ocem mogao gledati samo na hrvatskoj televiziji”, objašnjava Olujić.

Dodaje da je upravo iz tih razloga kada su građanina Plenkovića podsjetili u vrijeme izbora predsjednika Vrhovnog suda, po prijedlogu gospodina Milanovića, kao jedinog ovlaštenog ustavnog predlagatelja osobe kandidata za obnašanje dužnosti predsjednika Vrhovnog suda, da je on kao jedan od tvoraca Ustava RH, istaknuo nešto što nije išlo u prilog stavu građanina Plenkovića, novinarima na to odgovorio, a tko je Krunislav Olujić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Image
Neovisni USKOK propao, Šipek preživjela /

Plenkovićev poljubac u čelo zacementirao je stvar: Stigao je vrhunac bolne povijesti hrvatskih državnih odvjetnika

Image
Neovisni USKOK propao, Šipek preživjela /

Plenkovićev poljubac u čelo zacementirao je stvar: Stigao je vrhunac bolne povijesti hrvatskih državnih odvjetnika

“Ako je tomu tako, a neka o tome presudi javnost, onda za mene građanin Plenković ne može biti gospodin”, rekao je Olujić i dodao da zbog omalovažavanja javnosti i medija, po staljinističkom modelu, Plenkovića označava kao građanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo