'Osobno se izložio, čini mi se kao ni jedan predsjednik stranke dosad u tom smislu', kazala je Kosor

Jadranka Kosor, bivša premijerska i šefica HDZ-a, komentirala je za N1 rezultate izlaznih anketa lokalnih izbora koje se odnose na utrku za zagrebačkog gradonačelnika.

Galerija

"Ako se dogodi da kandidat HDZ-a ne uđe u drugi krug u izborima u Zagrebu, to će biti loš rezultat za HDZ, ali i za Andreja Plenkovića. Zbog toga što je Filipović njegov osobni izbor i zbog toga što ga je praktički vodio za ruku. Osobno se izložio, čini mi se kao ni jedan predsjednik stranke dosad u tom smislu", rekla je Kosor za N1.

'Ako Filipović ne uđe u drugi krug, to će biti veliki upitnik nad Plenkovićevim odabirom'

Bivša premijerka istaknula je da joj se čini kako je prvi put da su ministri uopće bili na izbornim listama za lokalne izbore i da je pitanje koliko su oni zaista mogli "vući" na listama.

"Ako Davor Filipović ne uđe u drugi krug, to će biti veliki upitnik nad odabirom osobno predsjednika stranke. On je nakon smrti Milana Bandića bio izvučen iz rukava, iako se kandidat trebao njegovati barem dvije-tri godine. Znamo kako je Vanđelić otpao.

Moramo spomenuti i mog bivšeg ministra Domagoja Ivana Miloševića. Smatram da bi on bio dobar kandidat da se duže vremena predstavljao. Ovaj odabir će apsolutno morati obrazlagati sam predsjednik stranke", komentirala je Jadranka Kosor za N1.