Play ponuda

Iz IKEA Hrvatska otišlo 10 posto zaposlenika, evo koji je njihov razlog

shimmer fallback

Budući da je IKEA i prije prošlogodišnjeg otvorenja prve robne kuće u Hrvatskoj proglašena jednim od najpoželjnijih poslodavaca na čije se natječaje javilo više od 20.

26.1.2015.
6:48
Play ponuda

U IKEA-i pojašnjavaju da je riječ o određenom broju zaposlenika kojima su jednostavno istekli ugovori na određeno vrijeme.

Uobičajen proces

''Dakle, nije riječ o otkazima već o tome da, zbog optimizacije poslovanja, za oko 10 posto zaposlenika nisu produljeni ugovori na određeno vrijeme. Naime, s početkom rada robne kuće bila je povećana potreba za brojem zaposlenih. Riječ je o uobičajenom poslovnom ciklusu za bilo koju IKEA-inu robnu kuću bilo gdje u svijetu. Želimo naglasiti da je prilikom zapošljavanja svim kolegama s ugovorima na određeno to bilo vrlo transparentno i iskreno komunicirano'', objasnila je za Jutarnji listJelena Granić, voditeljica lokalnog marketinga IKEA Hrvatska.

Iako u IKEA-i nisu otkrili preciznu brojku već samo da je riječ o oko 10 posto zaposlenika kojima su istekli ugovori na određeno vrijeme, najvjerojatnije se radi o oko tridesetak zaposlenih.

Play ponuda
Play ponuda