Ima 28 godina, samohrana je majka i ide u Afganistan

Dvadesetosmogodišnja samohrana majka Ivana Šmit je prije četiri godine odlučila uobičajenu svakodnevicu, prije svega česte potrage za poslom, zamijeniti nečim drugim.

24.1.2012.
14:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ivana Šmit će biti prva Belomanastirka koja će u kontingentu Hrvatske vojske (HRVCON) otići u ratni Afganistan u sklopu misije ISAF.

"Ne znam što me očekuje, no nisam zabrinuta. Odlazak u Afganistan svi moramo odraditi, ali sam se dobrovoljno odlučila za raniji odlazak. Prošla sam sve testove, psihički sam se pripremila i za koji dan očekuje me pakiranje kofera", kazala je Ivana za Glas Slavonije.

Prvi dani u Hrvatskoj vojsci bili su joj neobični, ali se brzo prilagodila, najviše zahvaljujući kolegama koji su je pazili i pomalo uvodili u vojnički svijet, kaže Ivana. Nakon četiri godine službovanja, došao je red i na odlazak u Afganistan. Majci i ocu ostavit će devetogodišnju kćer Doru i zaputiti se na polugodišnju avanturu, odlazak u nepoznato.

"Kao mala maštala sam da ću biti arheolog. Nikada nisam mislila da ću postati vojnik i pucati iz puške. No sada, četvrtu godinu u HV-u, obožavam odlaziti na posao. Kod kuće me nema po cijele dane jer mi je postrojba u Gašincima, ali znam da mi je kći u sigurnim rukama, kao što će biti i u vrijeme mog boravka u Afganistanu", kazala je mlada vojnikinja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali