ZAMIJENILA STIERA

HRVATSKI SABOR IZGLASAO POVJERENJE NOVOJ MINISTRICI: Marija Pejčinović Burić prisegnula je na dužnost

Sa 78 glasova za, 35 protiv i nula suzdržanih, Hrvatski je sabor izglasao povjerenje Mariji Pejčinović Burić za obavljanje dužnosti ministrice vanjskih i europskih poslova te potpredsjednice Vlade.

Ministrica je prisegnula na novu dužnost. Ona će na funkciji ministrice zamijeniti Davora Ivu Stiera koji je prošlog tjedna dao ostavku.

NOVI POTRES U VLADI, STIER DAO OSTAVKU! ‘Tražio sam od premijera da na čelo ministarstva imenuje novu osobu…’

TKO JE NASLJEDNICA DAVORA IVE STIERA? Nova ministrica: ‘Počašćena sam imenovanjem i trudit ću se opravdati ukazano povjerenje’

Podsjetimo, Marija Pejčinović Burić dobila je ranije danas podršku na Odboru za vanjsku politiku te na Odboru za europske poslove. Tamo ju je predstavio premijer Andrej Plenković.

Premijer je rekao kako će imenovanjem Pejčinović Burić zaokružiti proces koji se vodi zadnjih nekoliko dana u vezi sastava Vlade. Plenković je istaknuo kako novu ministricu poznaje osobno 25,26 godina, otkad su zajedno krenuli u aktivnosti na europskom putu Hrvatske.

‘Za mene kao premijera izrazio je važno da ministrica vanjskih i europskih poslova bude i potpredsjednica Vlade, da u političkom smislu upravo to ministarstvo ima dodatnu snagu i dodatni položaj u Vladi RH. Vjerujem da će ona pridonijeti realizacji programa Vlade. Smatram da će svojim političkim i diplomatskim iskustvom buduća ministrica doprinijeti da poslove rješavamo u skladu s interesima RH, međunarodnim pravom i interesima koje dijelimo’, rekao je Plenković.

Pohvalio se Plenković i da je imenovanjem Pejčinović Burić njegova Vlada postala jedna od vlada s najvećim brojem žena.

Ona je izjavila da je u radu Ministarstva vanjskih i europskih poslova jedna od najvažnijih odrednica odnos s Bosnom i Hercegovinom pa će njezin rad kao ministrice ići dalje u tom smjeru.

Povratak na Net.hr