'Postesezona bi mogla biti dobra i to je za sve turističke djelatnike dobro jer nam garantira da ćemo preživjeti zimu', rekla je Marković

Dopredsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković rekla je danas za N1 da podupiru covid-putovnice za koje tvrdi da će dati sigurnost same destinacije. “Ono što je nama bitno kao Hrvatskoj udruzi obiteljskog smještaja da se procijepimo kako bismo i mi štitili goste na taj način”, ističe.

Voljela bi da se u obzir za cijepljenje što prije uzme vlasnike obiteljskog smještaja te kaže da bi bilo dobro da se testiranja mogu obavljati na aerodromima, da budu besplatna ili barem djelomično subvencionirana.

Marković je rekla i da predsezone nije bilo, ali da su to očekivali s obzirom na nedostatak cjepiva. "Nemamo puno vremena. Prve neke najave za sezonu su 6. mjesec, a pune se polako 7. i 8. mjesec. Postesezona bi mogla biti dobra i to je za sve turističke djelatnike dobro jer nam garantira da ćemo preživjeti zimu. Domaćini u turizmu znaju s čime se suočavaju i pripremat će svoje smještaje za goste”, objašnjava.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.