VEĆ IM DOSTA LUDILA

HGSS UPOZORAVA TURISTE: ‘Poštujte planine i ne lovite Pokemone po Velebitu i Biokovu!’

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na svom je Twiter profilu u četvrtak objavila poziv turistima koji obilaze planine, posebice Velebit i Biokovo, da respektiraju te lokalitete i ne love Pokemone.

MUKE PO POKEMONIMA: Igrica koja je zaludjela svijet skriva opasnost za vaš pametni telefon

Potaknut pojavom igrice Pokemon Go, u kojoj igrači traže ta virtualna bića po stvarnim lokacijama, HGSS upozorava turiste na moguće opasnosti na teže pristupačnim i opasnim terenima, vjerojatno poučen i primjerima kada su u planine odlazili odjeveni kao za plažu, u japankama, bez šešira, krema za zaštitu od sunca i bez vode.

Svijet i Hrvati već zaluđeni

Pokemon Go je mobilna aplikacija koja igračima omogućuje da love i sakupljaju Pokemone gledajući kroz mobitel. Igra daje GPS koordinate lokacija na kojima se nalazi Pokemon, a sudionik igrice fizički treba doći na tu lokaciju i kada pogleda kroz zaslon mobitela može vidjeti Pokemona i uhvatiti ga.

Igrica, koja je dostupna za android i iOS uređaje, u kratkom je vremenu zaludila svijet, pa se proširila i na Hrvatsku, iako je ovdje još nije moguće službeno nabaviti. Tako se sve više hrvatskih igrača može zateći na neuobičajenim mjestima kako zagledani u ekrane svojih smartphonea pokušavaju uloviti Pokemona.

Pokemon Go treneri na psihijatriji

Zbog toga je i zagrebačka Klinika za psihijatriju Vrapče na svojoj facebook stranici objavila: “Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje ‘napuniti baterije’ za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri ‘napuniti levele’ svojim Pokemonima”.

PARK ISPRED PSIHIJATRIJE VRAPČE PUN LOVACA NA POKEMONE; Pacijenti ih gledaju u čudu: ‘Ma to su luđaci’

Povratak na Net.hr