Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Domovinskog pokreta je za N1 komentirao aktualno pitanje u javnom prostoru koje se odnosi na odlazak zastupnika SDSS-a u Knin na proslavu Oluje.

"Pupovac kao građanin i zastupnik SDSS-a ni ove ni bilo koje druge godine ne mora ići u Knin. Živimo u slobodnoj zemlji, to uopće nije meritum rasprave. Mi raspravljamo o tome treba li bilo koji potpredsjednik Hrvatske vlade otići na službeno obilježavanje državnoga blagdana. Odgovaranje na to pitanje je potpuno izlišno", komentirao je Hasanbegović u Saboru za N1.

'Odnosim se s pijetetom prema svim žrtvama'

Odgovarajući na pitanje trebaju li predstavnici Vlade ići i u Gubore, Hasanbegović je kazao da su Gubori jedno od mjesta stradanja te da ne treba "brkati kruške i jabuke".

Kad obilježavamo najveći hrvatski državni blagan, koji je jedini pravi temelj ove države, ne može se raspravljati o bilo čemu drugom. Osobno i kao ministar i kao čovjek i prije ulaska u politički život s jednakim pijetetom sam se odnosio prema svim žrtava na bilo kojoj strani u tragičnom hrvatskom 20. stoljeću", veli Zlatko Hasanbegović.