DI SU PARE?

HANŽEKOVIĆ MULJAO O TOME KADA ĆE JEŽIĆ VRATITI 5 MILIJUNA EURA: ‘Presuda mora biti prevedena, a zatim ide delibacioni postupak…’

Novac neće biti vraćen prije pravomoćnosti presude i njene nostrifikacije na jezike nadležnih sudova.

Marijan Hanžeković, odvjetnik Roberta Ježića, danas je, u mnoštvu novinarskih pitanja na temu Ina-MOL, odgovorio i na ono kada će njegov klijent vratiti spornih pet milijuna eura. Tvrdi kako zakon jasno nalaže da se novac vraća kad ‘presuda bude pravomoćna i kad u delibacionom postupku prevedena presuda na hrvatski jezik bude nostrificirana’.

Dodaje i kako mu nije jasna velika znatiželja oko tih pet milijuna eura.

‘Novac nije uplaćen Ježiću, već na tvrtku i temeljem simuliranih ugovora. Da bi se s tvrtke mogao isplatiti dalje, mora postojati pravni osnov. Pravni osnov može biti samo pravomoćna presuda. Kad presuda postane pravomoćna, da bi se mogla izvršiti u Švicarskoj, mora biti prevedena na njemački jezik, mora biti pred švicarskim sudom delibacionim postupkom nostrificirana’, pojašnjava Hanžeković.

OTKRIVENO KAKO SMO IZGUBILI ARBITRAŽU – PROCURILA PRESUDA: ‘Ježić lagao u dogovoru s USKOK-om, a Turudić je očito bio pristran’

A je li taj novac već na nešto utrošen, Hanžeković, kaže, ne zna, jer je on njegov odvjetnik u jednom drugom slučaju.

Osvrnuo se i na činjenicu da je Robert Ježić nazvan ‘nepouzdanim svjedokom’. ‘Tko ga naziva nepouzdanim svjedokom? MOL. Arbitraža o tome ne može govoriti. Prvostupanjski i drugostupanjski sud su ga smatrali vrlo vjerodostojnim, Vrhovni sud je potvrdio presudu. Ustavni sud je presudu ukinuo i zato se sve vraća natrag, ali ja ne vidim nikoga relevantnog tko bi mogao osporiti njegovo svjedočenje’, rekao je Hanžeković i dodao kako apsolutno stoje svi Ježićevi navodi.

VELIKI SANADEROV INTERVJU NAKON OBJAVE DETALJA PRESUDE: ‘Ležao sam u zatvoru zbog pet milijuna eura, gdje su dokazi?’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr