HAKOM / je otkrio Facebook!

23.5.2012.
13:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) uspostavila je novi kanal komunikacije s građanima i ostalim zainteresiranim javnostima otvaranjem vlastite stranice na Facebooku, vodećoj društvenoj mreži na internetu i vrlo popularnom sredstvu za online komunikaciju u Hrvatskoj. Agencija će putem stranica građanima i svima zainteresiranima osigurati brz i relevantan izvor informacija o stanju, trendovima, novostima i promjenama na tržištima poštanskih usluga i elektroničkih komunikacija. Stranice će također služiti i kao mjesto na kojem korisnici mogu pronaći odgovore na najčešća pitanja o pravima i obvezama u sklopu korištenja poštanskih usluga i usluga elektroničkih komunikacija te postavljati upite i dobivati savjete za postupanje u konkretnim situacijama i slučajevima'', stoji u priopćenju Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

U tom priopćenju ne bi bilo ništa neobično da svaki treći Hrvat ne komunicira povremeno s drugim osobama putem Facebooka i da se ne radi, između ostalog, o agenciji za elektroničke komunikacije(!), koja sama ističe da popularnu društvenu mrežu koristi gotovo 70 posto hrvatskih građana koji se služe internetom.

Bit će 'brz i relevantan' izvor informacija? Doista?

Obzirom da je HAKOM tek sada 'otkrio' Facebook i odlučio se o tome hvaliti putem medija, moramo priznati da je teško povjerovati da će, kako tvrde u priopćenju, građanima osigurati ''brz i relevantan izvor informacija o stanju, trendovima, novostima i promjenama na tržištima poštanskih usluga i elektroničkih komunikacija''.

No, ne trebamo prerano donositi zaključke, jer možda je zaista HAKOM uhvatio korak s razvojem novih medija, o čemu govori i činjenica da će na svom Facebook profilu odgovarati na upite i savjetovati građane u konkretnim situacijama i slučajevima. Samo da ih ne pitaju za Twitter...

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali