GLASNOGOVORNIK VLADE OČEKIVAO ISPRIKU OD OBERSNELA: / 'Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci'

Image

'Ako sada prešutimo i ovo toleriramo, može sutra doći netko i reći da ne može u njegov kafić ući netko druge nacionalnosti, druge boje kože, spolne orijentacije, vjerskog uvjerenja'

23.2.2021.
12:12
Play logo

Glasnogovornik Vlade Marko Milić komentirao je danas za N1 slučaj riječkog kafića Three Monkeys iz kojega je, među ostalim, poručeno da HDZ-ovci nisu dobrodošli. Na pitanje bi li premijer, nakon što je jučer ljutito komentirao tu izjavu, prihvatio poziv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kavu u kafić Three Monkeys, Milić je rekao da je premijer jučer rekao svoj stav.

“Ovo nije sukob Vlade i jednog ugostitelja. Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci”, smatra Milić koji tvrdi da nije točno da predsjednik Vlade ulazi u svađu s građanima Rijeke i da ih zanemaruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To dovoljno govori o gospodinu Obersnelu. Ja sam od njega očekivao ispriku", rekao je Milić, dodavši da nije točno da Plenković stigmatizira Rijeku. “Ako sada prešutimo i ovo toleriramo, može sutra doći netko i reći da ne može u njegov kafić ući netko druge nacionalnosti, druge boje kože, spolne orijentacije, vjerskog uvjerenja…”, rekao je Milić.

Image
'NEBITNA SU TRI MAJMUNA I AUTOR, BITNA JE PORUKA': /

Plenković o riječkom kafiću, a onda otkrio motiv napada na Banske dvore

Image
'NEBITNA SU TRI MAJMUNA I AUTOR, BITNA JE PORUKA': /

Plenković o riječkom kafiću, a onda otkrio motiv napada na Banske dvore

'Korak do fašizma'

Milić smatra da se pojednostavljuje Plenkovićeva izjava te da se radi o situaciji na korak do fašizma. “Samo se probajte staviti u situaciju da se ovo dogodilo i da je prozvan bio netko iz SDP-a ili Armade ili gospodin Obersnel. Pa imali bismo revoluciju u Rijeci, potaknutu od SDP-a”, rekao je Milić.

Govoreći o lokalnim izborima, Milić je rekao da župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati. “Idemo s jakim snagama”, rekao je Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Filipovićevu neznanju ćirilice

Milić je rekao da su laži sve informacije koje su se pojavile u medijima da je HDZ Damira Vanđelića, koji je na čelu Fonda za obnovu Zagreba nakon potresa, odlučio ukloniti s tog mjesta nakon što je odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je propustio svoju šansu da bude HDZ-ov kandidat. Mi smo pronašli izvrsnog kandidata, Damira Filipovića, koji je s 26 godina postao doktor ekonomskih znanosti. Zagreb nema vremena za čekanje, Zagreb treba nekoga tko ima viziju za obnovu grada nakon potresa, Zagreb treba nekoga tko ima ekspertizu i znanje za upravljanje javnim financijama”, rekao je Milić.

Komentirao i reakcije na društvenim mrežama nakon gostovanja Filipovića u "Točki na tjedan" na N1, gdje je rekao da ne zna ćirilicu i ne bi znao pročitati riječ “bećarac” napisanu na tom pismu u znak poštovanja i sjećanja na preminulog kantautora Đorđa Balaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milić je rekao da se stvorila prevelika reakcija i da se to pitanje iznova danima provlači, a da je Filipović samo rekao da ne zna ćirilicu. Milić ističe da je to pismo koje ni po godinama nije morao znati, jer ga nije učio u školi i da je samo rekao da ne sluša Balaševića, a ne da se izruguje bilo kome tko to čini ili ruga potezu koji su Balaševići obožavatelji napravili u Ilici.

Play logo

HDZ-OV KANDIDAT ZA ZAGREB O NATPISU ZA BALAŠEVIĆA: ‘Ne znam ćirilicu, u Hrvatskoj treba koristiti službeno pismo’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo