FOTO: MALO JE FALILO 'Na Savskoj je bila jako opasna situacija'

U nekim trenucima prosvjeda Stop teroru šatoraša bilo je dosta napeto, potvrdili su iz policije. Policija se našla u situaciji da posreduje između dvije skupine ilegalnih prosvjednika.

Prosvjed nekoliko stotina građana koji su pod geslom “Stop teroru šatoraša” u subotu popodne krenuli prema braniteljskom šatoru u Savskoj 66 završen je nešto prije 17 sati njihovim povratkom na središnji zagrebački trg, pošto im je policija blokirala pristup braniteljima koji su se u velikom okupili na cesti u Savskoj, javlja Dnevnik Nove TV.

Bilo je izuzetno opasno

Policija se našla u situaciji da posreduje između dvije skupine ilegalnih prosvjednika.

“Bila je izuzetno opasna situacija. Važno je napomenuti da mi nismo ni na koji način omeli ta dva prosvjeda, ali razvidno je bilo da su suprostavljene skupine bile u opasnoj zoni približavanja. Mi smo tu zonu prevenirali na ‘cirka’ 100 metara”, rekao je načelnik sektora policije zagrebačke, Davor Posilović.

Nakon što nisu uspjeli doći do Savske 66, prosvjednici su odustali i vratili se na Trg bana Jelačića. Uhićene su tri osobe, a šatoraši su se vratili natrag ispred Ministarstva.

Povratak na Net.hr