DOSTA VIŠE O USTAŠAMA I PARTIZANIMA: / Ako žele biti izabrani za predsjednika Hrvatske, neka se radije bave ovim temama

Hrvatska se neravnomjerno razvija, ni 30 godina poslije porezna uprava nije uspostavila model učinkovite provjere podrijetla imovine, a porezna politika ne ide u smjeru balansiranog razvoja zemlje

27.8.2019.
10:05
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako službena kampanja za predsjedničke izbore još nije počela, neformalna kampanja vodi se već cijelo ljeto, no teme koje se probijaju u medijski prostor uglavnom su populističke, demagoške, a ne manjka ni nezaobilaznih ustaša i partizana kojima se lako i pouzdano pale mase, piše u utorakVečernji list.

Dnevnik zato predlaže pet društvenih tema, koje ne proizlaze nužno iz predsjedničkih ovlasti, ali za koje bi se predsjednički kandidati svakako trebali založiti.

Na snazi je još uvijek klijentelizam, korupcija te napredovanje i zapošljavanje po stranačkoj liniji

Hrvatsko društvo ni 30-ak godina od tranzicije iz socijalističkog modela vladavine nije se riješilo nepoželjnih i pogubnih modela – klijentelizma, korupcije, napredovanja i zapošljavanja po stranačkoj liniji.

Hrvatska ni 30 godina poslije nije osnažila svoju ekonomiju pa se dostojanstvo hrvatskih radnika ne može usporediti s onim u razvijenijim zemljama Europe.

Hrvatska se neravnomjerno razvija, ni 30 godina poslije porezna uprava nije uspostavila model učinkovite provjere podrijetla imovine, a porezna politika ne ide u smjeru balansiranog razvoja zemlje.

U društvu je posebno prisutno obiteljsko i međupartnersko nasilje, nema modela kojim bi svoj djeci omogućila jednak životni start, ističe Večernji list.

Predsjednički kandidati, bavite se ovim temama

Stoga predlažu sljedećih pet tema; dostojanstvo radnicima većim plaćama i poštivanjem radničkih prava (i u javnom i u realnom sektoru), stop korupciji, klijentelizmu i uhljebništvu, ravnomjerniji razvoj Hrvatske kroz poreznu politiku, ali i utvrđivanje podrijetla imovine, strože kazne za sve oblike nasilja (po uzoru na veće kazne za prometne prijestupe) te uspostavu modela koji bi djeci, bez obzira na životne i materijalne prilike, omogućio što kvalitetnije obrazovanje i što bolji životni start, piše Večernji list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali