DJEVOJČICA SE IZGUBILA IGRAJUĆI SE NA MOBITELU: / Gospićki spasioci odmah su izašli u akciju i pronašli - blago

U petak popodne gospićki spašavatelji zaprimili su poziv od osobe s područja Pazarišta koja je prijavila nestanak djevojčice

24.5.2021.
8:39
HGSS stanica Gospić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Djevojčica se igrajući igru preko mobilne aplikacije u jutarnjim satima u petak udaljila iz mjesta boravišta kako bi pronašla "skriveno blago" na određenim lokacijama te se pri traganju našla na terenu bez mobilnog signala, a potom je i izgubila mobitel, javlja HGSS stanica Gospić.

Potraga je bila otežana i zahtijevala je brzu reakciju jer nije bilo moguće locirati djevojčicu putem mobilnog uređaja i zbog toga što nije bio poznat pravac njezina odlaska. Četrnaest spasioca s pet vozila izašlo je na teren koji su u večernjim satima pronašli neozlijeđenu djevojčicu nekoliko kilometara od kuće.

"Iako je djevojčica putem aplikacije igrala rekreacijsku igru koja podrazumijeva aktivnost na otvorenom i u prirodi, što apsolutno podržavamo, vidimo da se i u ovakvim aktivnostima kriju opasnosti", upozoravaju iz HGSS-a.

Pozlilo mu tijekom planinarenja

Idući dan u 17.30 sati, HGSS-ovci iz Gospića zaprimili su poziv od grupe planinara koji su se kretali Južnim Velebitom, Medačkom stazom prema Strugama i Vaganskom vrhu. Prilikom silaska ispod Medačkih vrata jedan od planinara zadobio je jaku vrtoglavicu, koja je izazvala povraćanje i slabost.

Odmah je u akciju spašavanja krenulo 10 spasioca kako bi čim prije osobu spustili u podnožje. U međuvremenu je planinar krenuo hodati dalje jer se osjećao malo bolje, ali mu se stanje ubrzo opet pogoršalo i više nije mogao nastaviti. HGSS-ovci su ga nakon pregleda i stabilizacije odnijeli u nosilima do podnožja. Stanje mu je do kraja transporta bilo stabilno. Planinar je otišao na pregled u Opću bolnicu u Gospić.

"Povratkom spasioca u bazu zaključeno je da su ovaj vikend pronašli 'blago' jer je blago HGSS-a svaki spašeni ljudski život", pišu iz HGSS-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali