UPOZORENJE ZA POPLAVE / DHMZ izdao posebno priopćenje: Stiže naoblačenje, pljuskovi, grmljavina, tuča, a na Jadranu i pijavice!

Već u noći na četvrtak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima zahvatit će najprije sjeverni Jadran i gorske krajeve, zatim i većinu predjela unutrašnjosti, kao i Dalmacije, poručuju iz DHMZ-a

3.8.2021.
Bruno Fantulin/PIXSELL, Grgo Jelavić/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dugotrajne stabilizacije idućih dana nema na vidiku. Razlog tomu je premještanje frontalnog sustava preko naše zemlje uz pritjecanje hladnijeg zraka po visini tijekom četvrtka s kojim će biti kiše, često u obliku pljuskova i praćene grmljavinom, a ovog će puta kiše biti i u Dalmaciji gdje je posljednjih mjesec dana palo mjestimice vrlo malo, čak i nimalo kiše, stoji u priopćenju DHMZ-a koje prenosimo u cijelosti:

"Već u noći na četvrtak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima zahvatit će najprije sjeverni Jadran i gorske krajeve, zatim i većinu predjela unutrašnjosti, kao i Dalmacije. Pritom su mogući i lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom te obilna oborina uz najveću vjerojatnost upravo u unutrašnjosti Dalmacije. Također valja napomenuti da je moguća tuča, a na Jadranu i pijavice.

Moguće poplave

A lokalno obilna i intenzivna oborina ponegdje može uzrokovati bujične i urbane poplave. Posebna pozornost je potrebna na opožarenim područjima gdje je moguće iznimno brzo površinsko otjecanje uslijed nedostatka vegetacije.

U srijedu će zapuhati jugo koje će postupno jačati, a uz prolazak frontalnog poremećaja u četvrtak okretati na sjeverozapadni i sjeverni vjetar, kratkotrajno moguće i vrlo jak, prvo na sjevernom Jadranu, sredinom dana na srednjem, a do večeri i na krajnjem jugu. Prolazno umjerenog do jakog sjeverozapadnog vjetra bit će i u unutrašnjosti.

U petak većinom sunčano

Potkraj dana i u noći na petak postupan prestanak oborine i djelomično smanjenje naoblake. U petak većinom sunčano, no uz jači razvoj oblaka i dalje su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na sjevernom Jadranu te u zapadnim predjelima unutrašnjosti. Nakon osvježenja u četvrtak prema vikendu će posvuda biti malo toplije.

Zbog mogućih jačih pljuskova i obilne oborine, savjetuje se praćenje vremenske prognoze, kao i upozorenja na opasne vremenske pojave, koje možete pronaći na mrežnim stranicama https://meteo.hr i na Twitter profilu, te se savjetuje prilagoditi planirana putovanja ili aktivnosti", zaključuje se u priopćenju DHMZ-a.

Možda će te zanimati

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Pošalji priču