D. Čuljak stresla 'drvlje i kamenje' po kolegama

HND je reagirao na izjave Dijane Čuljak u medijima, te tvrdi da je njima prekršila svoj ugovor o radu i priznala sukob interesa.

1.11.2011.
12:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon intervjua koji je Dijana Čuljak prije nekoliko dana dala za Večernji list, Hrvatsko novinarsko društvo reagiralo je na neke od njenih izjava zbog kojih od Hrvatske televizije traže da urednici i novinarki koja je, kako pojašnjavaju, trenutno na bolovanju ugovor o radu otkaže izvanrednim putem.

Naime, HRT je već u javnost u međuvremenu iznio kako će s Čuljak raskinuti ugovor sporazumno.

'Tražimo i kaznenu prijavu'

"Kako je Uprava - bivša i sadašnja, javnosti tvrdila da nema dokaza da je Dijana Čuljak u sukobu interesa, a kamoli da je suvlasnica tvrtke koja je poslovala s HRT-om, evo citata kojim to još jednom, drugi put u mjesec dana, izrijekom nedvosmisleno potvrđuje sama Dijana Čuljak: 'Apsolutno sam čista. ..... jedino što sam prekršila je Ugovor o radu'.

Još je skandaloznija, a nastavlja nanositi golemu štetu HRT-u i svim njezinim poštenim i časnim djelatnicima, izjava Dijane Čuljak izrečena u istom intervjuu: 'Uostalom, prešutni je dogovor bio, u vrijeme dok su se stvarale dvije privatne televizije, da im HTV- ovci pružaju suport', stoji u priopćenju HND-a koji ujedno od Uprave traži da HRT protiv Dijane Čuljak pokrene kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja, da se javno ogradi od izjave o "prešutnom dogovoru", te da se te tvrdnje hitno istraže.

Ujedno traže da se istraži tko je još od HTV-ovaca sudjelovao u pružanju suporta (podršku) komercijalnim televizijama, na čiji nalog, kada i koliko je to naplaćeno. HND očekuje da se tim zaposlenicima, ako ih ima, otkaže ugovor o radu.

'D. Čuljak blati zaposlenike HRT-a'

"Pokušavajući opravdati sebe, gospođa Čuljak je, ne prvi put, oblatila sve djelatnike HRT-a koji časno i pošteno rade svoj posao. S obzirom na to da je Uprava HRT-a, protivno zdravom razumu i odredbama iz Ugovora o radu te Etičkog kodeksa HRT-a, omogućila Dijani Čuljak 'častan uzmak', tj. mogućnost postizanja i potpisivanja Sporazumna o prekidu Ugovora o radu, koji nikada nisu imali drugi zaposleni s puno manjim grijesima, a još više oni bez njih, nadamo se da ćete u hitnom roku naći načina ispraviti taj propust.

Budući da je, prema Sporazumu o prekidu Ugovora o radu s HRT-om, Dijana Čuljak do 30. studenoga 2011. godine u stalnom radnom odnosu na Hrvatskoj radio-televiziji, dakle stalna zaposlenica HRT-a koja na bolovanju još prima plaću od HRT-a, držimo da se na nju moraju još uvijek odnositi i obveze iz istog Ugovora. Zato se pitamo je li Dijana Čuljak tražila dopuštenje za intervju Večernjem listu, je li ga od nadređenog i Uprave kuće dobila te je li Uprava HRT-a od Inspekcije HZZO RH zatražila da provjeri njezino 'bolovanje' s obzirom na to da je intervju, kako se navodi u tekstu, obavljen u jednom 'novozagrebačkom kafiću'.

Kako Dijana Čuljak nije demantirala navode, s njezine strane očito autoriziranog intervjua, smatramo da su se stekli uvjeti za poništenje Sporazuma o prekidu Ugovora o radu između HRT-a i Dijane Čuljak te su se stekli uvjeti za izvanredni otkaz Dijani Čuljak", stoji u priopćenju HND-a koji potpisuje Elizabeta Gojan.

U priopćenju također stoji da će HND, ako Čuljak ne dobije izvanredni otkaz zatražiti da Uprava snosi zakonske konzekvence u ovom slučaju.

"Elizabeta Gojan ne bi smjela svoj osobni animozitet i mržnju prema meni skrivati iza Hrvatskog novinarskog društva" izjavila je Dijana Čuljak za Danas.hr ističući kako u HRT-ovom Izvršnom odboru HND-a ima i poštenih ljudi, ali da ima i onih koji bi prije trebali počistiti pred svojim vratima. Isti ti teroriziraju pristojne kolege, tvrdi D. Čuljak, a oni se boje dići glas protiv njih i njihovih spletki.

"Elizabetu Gojan treba pitati kako je dobila emisiju iz vanjske politike i zašto na HTV-u ima pet vanjskopolitičkih emisija na štetu emisija iz unutarnje politike. Treba postaviti i pitanje zašto Nikola Kristić ima najveću plaću na HRT-u, a da se istovremeno nitko ne može sjetiti kada je posljednji put vidio njegov novinarski uradak, i što točno on radi. Samo on je unazad nekoliko godina time oštetio HTV za oko 2,5 milijuna kuna. Ima još stvari, da sad sve ne nabrajam", kazala je Dijana Čuljak ističući kako se ona "časno maknula s HTV-a dok spor ne završi'.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali