ĆORIĆ POZIVA UGOSTITELJE NA STRPLJENJE: / A onda opleo po oporbi i kaže da trebamo instituciju poput HGK 'sa sigurnim financiranjem'

Ćorić je najavio i da će Sabor idući tjedan glasovati o Zakonu o obnovi

30.1.2021.
21:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u subotu je apelirao na ugostitelje da se strpe s početkom rada, iako neki od njih najavljuju da će, unatoč zabrani koja je produljena do 15. veljače, u ponedjeljak otvoriti svoja vrata gostima. "Mi se nadamo da će biti (strpljenja), s obzirom na to da smo objasnili u kojoj se epidemiološkoj situaciji sada nalazimo. Još jednom, trebamo razmišljati o sezoni, proljetnoj i ljetnoj, to je vrijeme kada svi zajedno možemo ubirati plodove odgovornosti", poručio je ministar.

Ćorić je najavio i da će Sabor idući tjedan glasovati o Zakonu o obnovi te izrazio nadu da će oni koji su, kako je rekao, "u svom populizmu prešli svaku moguću granicu dobrog ukusa i ponašanja, uključiti mozak i pristupiti glasanju". Kazao je to za RTL Danas komentirajući potez saborske oporbe, koja je u petak srušila kvorum u Saboru jer na dnevni red nije bilo uvršteno glasovanje o prijedlogu Mosta za ukidanje obvezne članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Tako se u petak zbog srušenog kvoruma nije održalo ni glasovanje o izmjenama Zakona o obnovi od potresa, a Ćorić poručio da je oporba iskoristila situaciju i na tužan način "ostavila ljude Banovine s pogođenih područja".

"Na kraju krajeva opozicija je mogla samo o tome (Zakonu o obnovi) glasati i napustiti sabornicu, da je opozicija bila sa svojih pet zastupnika u sabornici, taj zakon je mogao biti izglasan", smatra Ćorić.

HGK će nastaviti funkcionirati, nema žurbe za razgovore o poboljšanju rada

Ministar gospodarstva ustvrdio je i da će Hrvatska gospodarska komora, institucija sa 160 godina djelovanja i dugom poviješću, nastaviti funkcionirati, priznavši ipak da će Vlada razgovarati o mogućnostima poboljšanja njezina rada u narednim tjednima.

"Za to nema nikakve posebne žurbe, ne može se dogoditi za dan niti to treba biti tako. Govorimo o instituciji koja funkcionira 160 godina, ima svoju povijest, svoje pandane i u drugim zemljama, i nema razloga da pozitivne promjene u Hrvatskoj vežemo uz rasturanje institucija, to nije način i to nije smjer u kojem će Hrvatska ići", ustvrdio je Ćorić.

Smatra i da bi nepostojanje takve institucije sa sigurnim financiranjem pretpostavilo potpuno prepuštenost poduzetničkog sektora i hrvatske ekonomije samoj sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali