Bojan Glavašević, saborski zastupnik stranke Možemo!, tražio je privremenu blokadu Srbije na putu za Europskoj uniji zapitavši se “kako razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji Šljivančanina naziva prijateljem”. U razgovoru za Večernji list, Glavašević je rekao kako teško da ima izgleda da se Beogradu privremeno zaustavi put u EU dok je Vučić na vlasti.

"Ali postoje stvari koje možemo raditi dok čekamo da na čelo Srbije dođe netko s kim ćemo moći razgovarati. Možemo prema Srbiji voditi dugoročnu, održivu politiku koja nije temeljena na skupljanju sitnih dnevnopolitičkih poena i nacionalizmu. Moramo biti zainteresirani za ono što se u Srbiji zbiva jer nas se naše susjedstvo itekako tiče i odražava se na našu zemlju. I ono najvažnije: nikad, ali baš nikad ne smijemo zaboraviti da između građana i režima koji u njihovo ime govori ne postoji znak jednakosti", upozorava Glavašević.

Vijenci za ubijene i nestale Srbe

Komentirao je i odlazak Borisa Miloševića na obilježavanje proslave 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja. Na pitanje očekuje li da će Milošević ili Milorad Pupovac doći na komemoraciju u Vukovar i pokloniti se žrtvama, kaže: "Mislim da je to bio velik i važan iskorak prema pomirenju, baš kao i odlazak Tome Medveda u Grubore. Što se Vukovara tiče, volio bih da potpredsjednik Boris Milošević bude u Koloni sjećanja. Isto bih tako volio vidjeti da premijer Andrej Plenković s Borisom Miloševićem na Dunavu položi vijenac za vukovarske Srbe koji su nestali ili ubijeni u Vukovaru."