Bojan Glavašević komentirao je nerede i policijsku brutalnost u prosvjedima koji su se u utorak navečer održali u Beogradu.

"Zbog nasilja režima Aleksandra Vučića protiv vlastitih građanki i građana, ali i zbog nereagiranja na kontinuirani govor mržnje ratnog zločinca i huškača Šešelja protiv Aleksandre Jerkov, tražit ću da nova vlada blokira pristupne pregovore sa Srbijom. Ne smijemo ostati nijemi na ovo!", poručio je Glavašević na Twitteru.

"Poanta tog mehanizma nije kazna, nego pritisak za promjene. Osim toga, to je mehanizam koji imamo na raspolaganju", objasnio je Glavašević svoj potez, poručivši da Hrvatska, kao članica Europske unije, ne smije šutjeti kad korumpirani političari na vrhu toleriraju gaženje demokracije, javlja N1.

Nemiri u Beogradu

Podsjetimo, u središtu Beograda veći dio noći trajali su sukobi policije i prosvjednika koji su se okupili ispred Skupštine Srbije i pokazali nezadovoljstvo nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata, a sve zbog pogoršane epidemiološke situacije. Policija je mlatila građane pendrecima, štitovima, gorjeli su policijski auti, letjele su baklje, boce, kamenje. Policija je građane rastjerivala i na konjima, u jednom su trenutku doveli i pse.

Mnoge snimke na kojima se prikazuje policijska brutalnost, objavljene su na društvenim mrežama te izazvale brojne osude.