Play ponuda

'Biskupi su nasjeli na priče Grozda'

shimmer fallback
22.12.2012.
16:18
Play ponuda

U pozadini istupa Udruge Grozd nije briga za djecu, nego materijalni interes, u dijelu provedbe svog eksperimetnalnog programa jako su dobro zarađivali na edukaciji nastavnika, pa su očekivali da će moći ostvarivati određenu dobit, rekao je ministar Željko Jovanović za Intervju tjedna Hrvatskog radija a prenosi HTV.

Ustvrdio je da je u medijima dan prevelik prostor toj minornoj udruzi, no ne očekuje probleme u provođenju programa jer ga, prema anketama, podupire više od 60 posto ispitanika.

Jovanović je iznenađen i razočaran istupima predstavnika HBK. Pozvao ih je da se ne miješaju u sadržaj zdravstvenog odgoja, jer ni po kojem, pa ni vatikanskom ugovoru, za to nisu nadležni.

'Ne razumiju da živimo u 21. stojeću'

Roditelje je pozvao da pročitaju kurikulum na internetskim stranicama Ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje kako bi vidjeli da u njemu nema ništa sporno.

"Zdravstveni odgoj ne bi smio biti sporan nikome osim onima koji ne razumiju da živimo u 21. stojeću i da su djeci dostupni različiti sadržaji koji dugoročno mogu imati golemu štetu ako im se ne objasne", kazao je Jovanović.

Play ponuda
Play ponuda