BILJANA BORZAN DOŠLA NA VAŽNU FUNKCIJU: / Socijaldemokrati u Europskom parlamentu izabrali je za potpredsjednicu zaduženu za ekonomiju

'Sretna sam što je moja politička obitelj prepoznala moj rad u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i što mogu nastaviti na jednoj višoj razini', kazala je Borzan

23.9.2019.
15:59
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu nadležnu za tri parlamentarna odbora koja se bave ekonomijom EU-a, čime je postala jedna od jedna od najutjecajnijih zastupnica u Europskom parlamentu gdje su socijalisti druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika, priopćio je ured zastupnice u ponedjeljak.

"Moj potpredsjednički resor se zove 'Nova ekonomija koja radi za ljude', a obuhvaća tri odbora: Odbor u kojem sam radila još od prošlog mandata - za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, te uz taj i Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku te Odbor za međunarodnu trgovinu. To je iznimno zahtjevno područje, ali istovremeno mi je jako drago jer sam se silno borila da dobijem taj resor. Smatram da kroz njega mogu najviše napraviti za Hrvatsku! Uvijek sam govorila da je moj posao da EU radi za ljude, i sada imam resor ekonomija koja radi za ljude. Želim, kao i dosada, raditi na konkretnim rješenjima koji će povećati kvalitetu života građana Hrvatske i cijele EU", rekla je Borzan (SDP/S&D), navodi ured zastupnice.

'Borit ću se da Hrvatska ima jaku poziciju za stolom'

Jedan od prvih njenih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njen resor, a njih je čak osam što je gotovo trećina predloženih kandidata. Borzan će nakon saslušanja kroz mandat određivati prioritete Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu po europskim zakonima i inicijativama iz njenog resora te će koordinirati rad i strategije u pregovorima između institucija EU.

"Zadovoljna sam jer imam vrlo kvalitetan tim ljudi u hijerarhiji ispod sebe, prije svega troje vrlo kvalitetnih koordinatora koji ozbiljno pristupaju poslu. Sretna sam što je moja politička obitelj prepoznala moj rad u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i što mogu nastaviti na jednoj višoj razini. Kao i do sada, borit ću se da Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. Ekonomska politika EU mora raditi za sve građane EU. Na europskom tržištu ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Premda nismo svi isti – svi moramo biti ravnopravni za europskim stolom“, rekla je Borzan, stoj u priopćenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali