POTPUNI RASKOL

BELJAK IDE DO KRAJA: Predsjedništvo odbilo žalbe, HSS izbacuje Marijanu Petir zbog sabotiranja izbora?

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) u subotu je pokrenuo postupak izbacivanja desetak članova iz stanke.

Predsjedništvo te stranke većinom je glasova odbilo žalbu hrvatske EU parlamentarke i članice Glavnog odbora i Predsjedništva stranke Marijane Petir i koprivničko-križevačkog župana Darka Korena na odluku o njihovoj suspenziji te je protiv njih pokrenulo postupak političke odgovornosti zbog opstrukcije prijevremenih parlamentarnih izbora.

Sedmero članova uložilo žalbe, sve odbijene

Petir i Koren su dvoje od sedmero članova HSS-a koji su uložili žalbe na suspenziju i čije je žalbe Predsjedništvo stranke također odbilo.

Troje suspendiranih članova HSS-a nisu uložili žalbe, ali je Predsjedništvo stranke većinom glasova donijelo odluku da se i protiv njih pokreće postupak političke odgovornosti.

Beljak i Matić u utrci za predsjednika HSS-a

Tročlana komisija će odlučiti o tome hoće li suspendirani biti izbačeni ili će dobiti samo opomenu i ukor. O ostalim 90 članova danas se nije razgovaralo.

Pripreme za unutarstranačke izbore su bile druga tema današnje sjednice HSS-a. Predsjedništvo je jednoglasno podržalo kandidaturu sadašnjeg predsjednika Beljaka. No, on neće biti jedini kandidat za predsjednika HSS-a jer se na kandidaturu odlučio i Nenad Matić koji je na prošlim izborima bio vrlo blizu pobjede. Matić je navodno trebao biti Beljakov potpredsjednik, no predomislio se, kaže, zbog unutarstranačkih izbora.

Matić: Beljak je najveća smetnja HSS-u

“Usprkos nekim stvarima koje je dobro napravio, u ovom trenutku on je najveća smetnja HSS-u da se digne i u rejtingu i u očima građana i u očima političkih partnera. Jer evo primjerice čitam i danas – SDP se ograđuje od nas i govore da nas ne vide kao nekakve političke partnere u budućnost”, rekao je Nenad Matić HTV-u i naglasio da će mu biti teško prikupljati potpise jer se ljudi boje da ne budu suspendirani.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr