VIŠEMILIJUNSKA ŠTETA

130 LJUDI OSTAJE BEZ POSLA: Zabranjeni letovi hidroavionima na Jadranu

Prema direktivi Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, koja se brine o sigurnosti letenja, od kolovoza su obustavljeni letovi hidroaviona na Jadranu.

RTL javlja kako je iz Splita stigla konačna potvrda propasti posla s hidroavionima, a direktor njemačke tvrtke ECA FONO, Klaus Dieter Martin, najavio je 130 otkaza i odlazak iz Hrvatske, a štetu je procijenio na više milijuna eura. Pritom je kao glavne krivce naveo Agenciju za civilno zrakoplovstvo koja im je već nekoliko puta prizemljila flotu i ovdašnju administraciju.

ECA: Zabrana letenja nije opravdana

Hidroavioni te tvrtke od 2014. su povezivali 15 odredišta od Ancone u Italiji, preko hrvatskih otoka do Zagreba.

“Naši investitori su odlučili da se obustave svi letovi dok se ova situacija ne razriješi. Više neće financirati ovaj projekt”, kazao je Martin.

Dodao je da su sve zamjerke koje im je Agencija našla dali na vještačenje osmorici neovisnih stručnjaka u Hrvatskoj i inozemstvu.

“Svi su došli do zaključka kako zabrana letenja nije opravdana”, tvrdi Martin.

PUTNICI SE ŽALILI NA KAŠNJENJE HIDROAVIONA, PRIJEVOZNIK IM ODGOVORIO: ‘Previše je teških muškaraca’

Agencija: Samo se brinemo o sigurnosti prometa

U međuvremenu je Agencija za civilno zrakoplovstvo avioprijevozniku odobrila let jednim zrakoplovom dok tri druga nisu dobila odobrenje.

U toj agenciji kažu da se samo brinu o sigurnosti zračnog prometa i da su medijski istupi ECA-a tek jedan u nizu pritisaka sa ciljem da utječu na njihove odluke.

HIDROAVIONI I DALJE NE LETE: ‘Nismo dobili dokaze o uklanjanju nedostataka na zrakoplovima’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr