Hrvatska uzvraća udarac Sloveniji!

‘Između biatlonskih saveza Hrvatske i Slovenije nije postignut nikakav dogovor o promjeni državljanstva Jakova Faka niti se ikada o tome razgovaralo. Zapravo, mi već godinu dana pregovaramo sa slovenskim trenerom Urošem Velepecom oko prelaska u Hrvatsku.’

arti-201002150747006Čini se da je rat za Jakova Faka tek počeo. Nakon što se 21-godišnji biatlonac iz Mrkoplja upisao u olimpijsku povijest osvojivši broncu u utrci na 10 kilometara, Slovenci s kojima Jakov trenira raspisali su se o prelasku Hrvata u njihovu reprezentaciju.

arti-201002150437006″Dogovor je da se to dogodi nakon ZOI-a. Ako će naši prijatelji Hrvati to poštivati, onda ne bi trebalo biti problema. Svakako je dobrodošao. Ne samo zato što je specijalist za velika natjecanja, nego zbog svoje osobnosti. Lijepo ga je imati u ekipi, jedan je od najboljih sportaša kojeg poznajem”, izjavio je direktor slovenske biatlonske reprezentacije Borut Nunar.

Fak u međuvremenu nije ni demantirao ni potvrdio te priče, ali znakovito zvuči njegova izjava “u Hrvatskoj ne mogu živjeti od biatlona”.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xc8g9t?additionalInfos=0

arti-201002140263006″Sad sam rasterećen nakon osvajanja medalje.Uživat ću u nastavku natjecanja. Na 20 km bi mi trebalo biti najlakše, a onda ćemo vidjeti kako dalje”, poručio je Fak i tako još malo odgodio odluku o uzimanju slovenskog državljanstva.

Međutim, o cijeloj priči se sada očitovao i predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza Nikola Županić. Čini se da je Hrvatska krenula u protuofenzivu.

“Između Hrvatskog biatlonskog saveza i Slovenskog biatlonskog saveza nije postignut nikakav dogovor o promjeni državljanstva niti se ikada o tome razgovaralo. Mi imamo odlične odnose sa slovenskim savezom, a suradnja je obostrana. U proljeće i ljeto oni se pripremaju u Hrvatskoj, a na zimu u Sloveniji”, pojasnio je Županić dodavši kako Hrvatski biatlonski savez već godinu dana pregovara sa slovenskim trenerom Urošem Velepecom oko prelaska u Hrvatsku.

arti-201002140255006Inače, velike zasluge u hrvatskom biatlonskom čudu ima upravo Slovenac Velepec, koji je najviše utjecao na razvoj Fakove sportske karijere. On za Jakova kaže da je “veliki talent među današnjim biatloncima”: “Izvrstan je strijelac, a prostora za napredak, dakako, ima još u skijaškom dijelu.”

Povratak na Net.hr