Play ponuda

Hrvati koji su označeni kao potpuni promašaji!

shimmer fallback

Njemački Bild objavio je listu od 50 nogometaša koji su etiketirani kao najveći promašaji Bundeslige. Na neslavnom popisu su i dvojica Hrvata, koji su inače vrlo cijenjeni u njemačkom nogometu.

11.11.2010.
22:03
Play ponuda

Dvojica Hrvata koji su završili na popisu TOP 50 promašaja Bundeslige prema izboru Bilda su Mladen Pralija i Vlado Kasalo.

Pralija, koji je prošlog mjeseca privremeno trenirao vratare hrvatske reprezentacije, zauzeo je visoko 9. mjesto u žestokoj konkurenciji. Nekadašnji vratar Hajduka prešao je 1987. u redove HSV-a za 250 tisuća maraka, a u svom debiju primio je šest komada u dvoboju s Bayernom. U preostalih 14 utakmica primio je čak 35 golova, a cijela Njemačka je ismijavala hrvatskog vratara. Kada su čelnici momčadi iz Hamburga postavili Willija Reimanna kao novog trenera - ovaj je odmah maknuo Praliju iz momčadi rekavši: "Dovoljno je što sam ga gledao na televiziji. Uopće nemam pojma kako je uspio doći do Bundeslige".

Nekadašnji branič Osijeka i Dinama, Vlado Kasalo zauzeo je 41. mjesto. 1989. godine je za tada pristojnu svotu od milijun maraka prešao u Nürnberg, međutim njegov transfer pokazao se kao vrlo loš potez. "U dvije godine odigrao je samo 22 susreta, a bio je optužen i za namještanje utakmica", piše Bild. Ipak, tvrdnje kako je namjerno postigao dva autogola u dva dvoboja u nizu kako bi otplatio neke svoje kockarske dugove - nikad nisu dokazane. No, i pored toga Kasalo je uspio doći na neslavni popis.

arti-201011080375006Od današnjih nogometaša koji igraju u Bundesligi na dobrom putu da dospije na neku buduću listu je Mario Mandžukić. Hrvatski reprezentativac je u redove Wolfsburga stigao iz Dinama za 9 milijuna eura, a njemački mediji već su ga svrstali među najveće promašaje ove sezone.

Play ponuda
Play ponuda