Dijon odresci

Svinjski odresci i krem umak od francuskog senfa odlična su kombinacija za studen koja steže oko nas, gucnite i malo crvenog vina, a ručak upotpunite nekim od priloženih deserta

22.12.2000.
17:42
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 15 min

Kalorije: 201 Masnoće: 9 g Ugljikohidrati: 2,7 g Proteini: 23,5 g Kolesterol: 68 mg Natrij: 567 mg

Sastojci:

100 g svinjetine 1/2 žličice soli 1/2 žličice ulja 1/3 šalice pileće juhe 1 1/2 žlica dijon senfa (ako nemate, onda bar neki sličan) 1/3 šalice mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Odstranite masnoću sa svinjskih odrezaka. Nasolite i popaprite.

2. Na umjerenoj vatri ugrijte ulje, dodajte odreske i pecite 3 do 4 minute svaku stranu ili dok ne dobiju finu, smeđu boju. Uklonite s vatre i pokrijte aluminij folijom.

3. U tavu u kojoj ste pekli odreske dodajte juhu, miješajte. 4. U zdjeli izmiješajte senf i mlijeko, pa i to dodajte u tavu.

4. Smanjite vatru i pustite da se pirja 7 minuta ili dok se umak pomalo ne zgusne. Dobiveni umak prelijte po pečenim odrescima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
IGRE MOĆI /

Trump poslao jasnu poruku Rusiji: 'Nadam se da će učiniti pravu stvar'