
Dijon odresci
Svinjski odresci i krem umak od francuskog senfa odlična su kombinacija za studen koja steže oko nas, gucnite i malo crvenog vina, a ručak upotpunite nekim od priloženih deserta
Vrijeme pripreme: 15 min
Kalorije: 201 Masnoće: 9 g Ugljikohidrati: 2,7 g Proteini: 23,5 g Kolesterol: 68 mg Natrij: 567 mg
Sastojci:
100 g svinjetine 1/2 žličice soli 1/2 žličice ulja 1/3 šalice pileće juhe 1 1/2 žlica dijon senfa (ako nemate, onda bar neki sličan) 1/3 šalice mlijeka
Upute za pripremu:
1. Odstranite masnoću sa svinjskih odrezaka. Nasolite i popaprite.
2. Na umjerenoj vatri ugrijte ulje, dodajte odreske i pecite 3 do 4 minute svaku stranu ili dok ne dobiju finu, smeđu boju. Uklonite s vatre i pokrijte aluminij folijom.
403 Forbidden
3. U tavu u kojoj ste pekli odreske dodajte juhu, miješajte. 4. U zdjeli izmiješajte senf i mlijeko, pa i to dodajte u tavu.
4. Smanjite vatru i pustite da se pirja 7 minuta ili dok se umak pomalo ne zgusne. Dobiveni umak prelijte po pečenim odrescima.








403 Forbidden


![[KVIZ] Znaš li koje se životinje nalaze u ovim logotipima poznatih marki?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/16/1323955/LS-35f30e0d-6246-40be-b71f-0345579af02c-360.webp?1752669759)

