Ni na kraj pameti vam nije što sve možete s običnim maslacem

shimmer fallback

Znamo da maslac deblja i da je, kao što mu ime kaže, pun masti. No to ne znači da ga ne smijemo konzumirati, nego da to trebamo čini u manjim omjerima.

28.10.2014.
14:53
Play logo

U kućanstvu

Zaustavlja škripanje vrata 'Pošteno' namažite šarke na vratima maslacem i mirni ste.

Skratite vrijeme čišćenja snijega Lopatu namažite maslacem i snijeg se neće lijepiti za nju. Na taj način ćete i brže biti gotovi s čišćenjem snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riješite se mrlja od tinte na plastici Namažite mrlju s maslacem i ostavite na suncu. Nakon nekoliko dana isperite sa sapunom i vodom.

Riješite se nesnosnih vodenih tragova s drva Utrljajte maslac na tragove i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro samo prebrišite s ručnikom.

Tijekom kuhanja

Neka vaš sir traje dulje Rubove tvrdnog sira premažite s maslacem, jer će to spriječiti razvoj plijesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka vaš luk traje dulje U situacijama kad trebate samo pola luka, drugu polovicu premažite maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasutavite vodu da se ne prelije tijekom ključanja Sve što trebate jest u ključalu vodu dodati žličicu maslaca.

Razrežite ljepljivu hranu Puno namirnica se lako zaljepi za nož tijekom rezanja. To se neće dogoditi ako nož prethodno namežete maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zdravlje i tijelo

Gutanje tableta Imate problema s gutanjem antibiotika? Lagano umočite tabletu u maslac i ispijte je s velikim gutljajem vode.

Skinite ljepljive stvari s kože Ako vam je na koži ostalo, primjerice, osušenog ljepila, namažite te dijelove s maslacem prije pranja ruku. Ruke obrišite s ručnikom, te tek zatim upotrijebite vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite žvakaću gumu iz kose Namažite maslac na zaljepljeni dio kose, te pustite da se upije. Zatim nježno uklonite žvaku s krpicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spriječite izbijanje modrica Ako ikad pomislite: "Ostat će mi trag od ovoga!", brzo posegnite za maslacem. Fosfati iz njega pomažu u uklanjanju modrica, kao što to čini i sirovi odrezak.

Za ljepotu i modu

Otpetljajte nakit Pozdravite se s frustracijama i na zapetljani dio nakita nanesite malo maslaca. Ako se i dalje mučite, pri raspetljavanju slobodno koristite mali, špičasti predmet.

Ojačajte nokte Imate li lomljive, tanke i suhe nokte, prije spavanja umasirajte maslac na njih i obucite pamučne rukavice. Već ujutro biste trebali vidjeti razliku u jačini svojih noktiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Skinite prsten koji neće dolje Nemojte trčati zlataru ako prsten neće dolje, dovoljno je da prst namažete maslacem i prsten bi trebao lagano skliznuti.

Umirite kožu Ako se dogodi da ostanete bez kreme ili losiona za kožu, znajte da vam u prvu pomoć može uskočiti maslac. A može se koristiti čak i kao zamjena za kremu za brijanje.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo