Play ponuda

Vozili ga u prtljažniku, rezali mu ruke i slomili nos

shimmer fallback

Poduzetnik Ramiz Pandžić, poznatiji kao okrivljenik u jednoj USKOK-ovoj istrazi, teško je ozlijeđen u srijedu navečer. Navodno je otet i premlaćen, te je zadobio teške tjelesne ozljede.

20.1.2012.
10:31
Play ponuda

Pandžiću je slomljen nos i ima nekoliko porezotina nožem po rukama. Pred osječku bolnicu je dovezen u srijedu oko 23 sata.

"U bolnici je smješten na odjelu intenzivne njege. Bit će operiran sutra. Liječnik je rekao da najmanje šest, sedam dana neće moći kući. Ništa više ne znam", kratko je u četvrtak rekla Pandžićeva supruga za Večernji list.

U četvrtak ujutro trebao biti na sudu

Pandžića su otmičari navodno prvo vozili u prtljažniku automobila, a "pokupili" su ga u Osijeku u srijedu u kasnim večernjim satima i odvezli u vikendicu kod Aljmaša, nedaleko od grada.

Inače, Pandžić se u četvrtak ujutro trebao pojaviti na sudu, na raspravi u jednom drugom postupku protiv njega. No, pred vratima ga je uzalud čekao njegov odvjetnik Alen Jakobović.

Policija nije potvrdila nemili događaj, ali doznaje se da Državno odvjetništvo i policija navodno provode kriminalističko istraživanje nad jednom osobom koju se smatra odgovornom za to što je Pandžić završio u bolnici.

Poznat i policiji i medijima

Napad navodno nema veze sa USKOK-ovom istragom o muljažama na nabavi šljunka za gradnju slavonske autoceste, u kojoj su osumnjičeni i bivši direktor Osijek-Koteksa Drago Tadić te Damir Ivić, direktor Sektora marketinga i trgovine u toj tvrtki. Prijavu protiv njih USKOK-u je podnio sam Pandžić 2010. godine, koji je snimao razgovore u kojima se tražilo "da pet posto iznosa isplati natrag u gotovini". USKOK je protiv svih trojice pokrenuo istragu zbog primanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja i pomaganja na te zlouporabe.

Također, godine 2006. Pandžić je pokušao skočiti s prozora sudnice, no u tome su ga spriječili pravosudni policajci i radnici njegove tvrtke "Santiva". Prethodno je pismom najavio samoubojstvo ako rasprava ne bude okončana toga dana jer "zbog suđenja trpi 400 njegovih radnika". Sudilo mu se i za pokušaj iznude pet milijuna kuna od Tihomira Cvijanovića. Lani je potkraj svibnja jedan dan štrajkao glađu pred zgradom USKOK-a u Zagrebu i u rukama držao transparent "Kum 5 - Oliver Grbić štiti kuma Dragu Tadića od kaznenog progona".

Play ponuda
Play ponuda