NESLUŽBENO DOZNAJEMO / USKOK objavio za što tereti Dekanića i suučesnike. Traže zatvor za petero, ali ne i za trudnu policajku

Image
Image

Oštetio društvo za gotovo 14.000 eura jer isplatilo je vlasnici vozila i kuće gotovo 3000 eura za štetu, županiji nešto više od 11.000 eura. Dekanić je i dalje tvrdio da je vozio Bičanić

16.3.2023.
13:26
VOYO logo

Da donosi rješenje o provođenju istrage protiv župana Damira Dekanića i još petero okrivljenika, izvijestio je USKOK.

Tvrde kako je riječ o osobama rođenim 1970., 1976., 1985., 1968., 1989., 1970. godine za koje se sumnja da su trgovali utjecajem, zloporabili položaj i ovlasti te pomogli u zlouporabi položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode dalje da se sumnja da je Dekanić u Cerni i Županji 17. travnja 2022. godine pod utjecajem alkohola i upravljajući nedopuštenom brzinom prouzročio prometnu nezgodu u kojoj su oštećena dva osobna vozila te ograda obiteljske kuće. Kažu da je tražio od vlasnice vozila da ne zove policiju jer se bojao negativnog publiciteta.

Računao je, kako se čini i na aplikaciju iz službenog vozila koja je o prometnoj nesreći upozorila policiju pa je zvao svog bratića kako bi tvrdio da je župan bio suvozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče policijskih službenika protiv kojih se također provodi istraga, USKOK govori da pomoćnik šefa smjene Postaje granične policije Županja, nije unio u Informacijski sustav MUP-a obavijest o prometnoj nezgodi, ali je poslao ophodnju u kojoj je vođa bila policajka koja se sada vodi kao peta okrivljenica.

Image
'ŽUPAN JE VOZIO' /

Ovo je prilog iz Potrage koji je pokrenuo krah Dekanića. Troje svjedoka potvrdilo nam je da laže

Dolaskom na mjesto nesreće nisu proveli očevid niti su uputili očevidnu ekipu, osigurali mjesto događaja, alkotestirali sudionike, a ni prikupili podatke o svjedocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćeni su zbog službenog vozila na mjesto nesreće, zaključili da je župan pijan, da nije Bičanić upravljao autom jer njegovo je parkirano u neposrednoj blziini, ali su pod utjecajem župana sve prikrili.

Nisu evidentirali da je njegovo vozilo u blizini, štoviše, šesti je okrivljenik naložio njegovo uklanjanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, terete i župana da od trvanja do lipnja iste godine nije namirio iznose štete osiguravajućem društvu već je tvrdio da je vozio Bičanić.

Naposljetku je osiguravajuće društvi isplatilo vlasnici vozila i kuće gotovo 3000 eura za štetu, županiji nešto više od 11.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv petero okrivljenika. Kako neslužbeno doznajemo za jednu policajku nije zatražen pritvor jer je trudna.

Osim toga, osumnjičeni policijski službenici su odlukom načelnika policijske uprave udaljeni iz službe, a slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo