ŠOKANTAN SLUČAJ / Uhićen učitelj koji se potukao s učenicima, policija objavila detalje; Fuchs: 'Nije mu mjesto u školi'

Image
Foto: RTL/Danas

'Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede', rekli su iz policije

20.12.2023.
14:01
RTL/Danas
VOYO logo

Policija se oglasila o sukobu profesora i učenika u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu. Podsjetimo, učenik se izderao na profesora (61) koji je pokušavao voditi nastavu, nakon čega je uslijedio fizički nasrtaj profesora na učenika, a sve je zabilježeno na snimci koja je procurila u javnost.

Profesor je u kratkom periodu izgubio četiri osobe iz najuže obitelji zbog čega je već duže bio psihički rastrojen, a učenici su ga, kako se saznalo, maltretirali tijekom nastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo potrebe za hospitalizacijom učenika

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede", navodi policija.

Image
IZGUBIO KONTROLU /

Procurili detalji tučnjave u školi: Profesora su učenici provocirali i nazivali 'četničkim vojvodom'?

Image
IZGUBIO KONTROLU /

Procurili detalji tučnjave u školi: Profesora su učenici provocirali i nazivali 'četničkim vojvodom'?

"Ozlijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđeni, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom", rekli su iz policije, kako piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesora čeka kaznena prijava

Profesor je uhićen, a kriminalističko istraživanje je utvrdilo da je počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela povrede djetetovih prava na štetu maloljetnika.

Iz policije također javljaju da će protiv osumnjičenog biti podnijeta kaznena prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fuchs: 'Nije mu mjesto u školi'

Radovan Fuchs, ministar obrazovanja, komentirao je danas cijeli slučaj te kazao kako alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi. Dodao je da je škola postupila po pravilniku, prenosi Danas.hr.

"Zatražili smo da krizni tim da dođe u školu", kazao je ministar koji ne zna gdje se nalazi profesor kao ni hoće li učenicima biti izrečene disciplinske mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Profesor zagrebačke škole sukobio se s učenikom u razredu, udarao ga po glavi: 'Dobit će otkaz'

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo