Play ponuda

Uhićen 'mozak' krvave pljačke Fine u kojoj su ubijena dva zaštitara

shimmer fallback

Ante Roso, za kojim je bila raspisana tjeralica zbog pljačke poslovnice Fine u rujnu 2005. tijekom koje su poginula dva zaštitara, uhićen je u petak i sad se nalazi u zatvoru u Remetincu.

23.8.2014.
12:58
Play ponuda

Roso je uhićen po Interpolovoj tjeralici, a postupak protiv njega je u tijeku pred Županijskim sudom u Zagrebu te će biti pozvan na raspravu kada je sud zakaže, rekao je Hini Rosin odvjetnik Goran Preglej.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić kazao je kako službenih informacija o Rosinu uhićenju još nema.

'Iz zatvora nam treba doći službena informacija u najkraćem roku', kazao je Devčić te dodao kako će sudski spis o uhićenju doći najvjerojatnije u ponedjeljak.

Roso je navodno bio "mozak" pljačke i u odsutnosti je nepravomoćno osuđen na 6 godina. Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćne presude protiv optuženih za tu pljačku, a novo je suđenje u tijeku.

Zbog optužbe da je prilikom pljačke Fine ubio zaštitare Dragu Renara i Stipu Mušana pred sudom se tako ponovno našao Dubravko Žugelj. Vrhovni je sud presudu ukinuo i Anti Rosi, Fehku Imamoviću osuđenom na osam godina zbog četiri druge pljačke, Mariju Paliću koji je dobio pet godina te Jurici Tumapaku koji je dobio 4,5 godina.

Kazne su potvrđene pokajniku Ivanu Boršiću koji je dobio 10 godina zajedno s Ivanom Štrkom te Draženu Elčiću, osuđenom na šest godina.

Play ponuda
Play ponuda