U 93. GODINI ŽIVOTA / Ogromna tuga u Travniku! Preminuo je Izet Nalić 'Grmalj', veliki prijatelj Ćire Blaževića

Image
Foto: Privatna arhiva

Jedna od specijalnosti bilo mu je izvođenje kornera tako da puca izravno na gol

11.5.2024.
10:32
Privatna arhiva
VOYO logo

U 93. godini života preminuo je Izet Nalić, u čaršiji poznat kao Grmalj ili Švaljo.

Travnička legenda i nogometaš nogometnog kluba Borac Travnik u igračkim je danima oduševljavao gledatelje svojim bravurama, a jedna od specijalnosti bilo mu je izvođenje kornera tako da puca izravno na gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je ponudu da igra i u Hajduku, zbog čega je 1957. boravio u Splitu, ali kaže kako su mu nedostajale čaršija i bosanska pita pa se nakon samo mjesec dana vratio kući - iako su ga Splićani htjeli zadržati. Kasnije je kao trener odgojio generacije mladih nogometaša. Prije sedam godina doživio je paralizu ličnoga živca, ali je i u dubokoj starosti zadržao zafrkantski duh po kojemu je bio poznat.

Image
Foto: Privatna arhiva

Umro je samo godinu dana nakon Miroslava Ćire Blaževića, svog najboljeg prijatelja s kojim je u mlađim danima igrao nogomet i uz kojega je bio do samoga kraja. Izet Nalić Grmalj bio je i jedan od sugovornika u priči koja je obogatila emisiju Slušaj me, sine - posljednji Ćirin intervju koji je dao novinaru RTL-a Andriji Jarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu posebnu posvetu Ćirinom životu, koja je izazvala nebrojene pozitivne kritike i rasplakala mnoge, možete pogledati na platformi Voyo.

Image
Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE VIDEO: Emotivni intervju Andrije Jarka s Miroslavom Ćirom Blaževićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo