TRANSVESTIT TITO ZAHTIJEVA ZATVORENO SUĐENJE, A SUDAC: / 'Hrvatskoj ste otkrili spolovilo, ma kakva intima?!'

23.11.2016.
8:45
NOVA TV
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Renatu B., vlasnicu salona vjenčanica 'Renata' iz Ilice u Zagrebu, Gubić je krađom 13 haljina oštetio za 13.680 kuna.

'Ni u jednom trenutku nisam posumnjala da je ispred mene muškarac. Bio je bahat i govorio u ženskom rodu te rekao da se zove Ivana. Rekla je da se udaje, da je zaljubljena i da će sutradan doći vremešni mladoženja Alojzije kako bi joj pomogao u odabiru između dviju vjenčanica. Isprobavala ih je, a sutradan je došla s nekom bakom koja je tri sata čekala u salonu dok je ova isprobavala haljine', ispričala je Renata.

Tražio isključenje javnosti, ali i izuzeće suca

Tito Gubić je putem svojeg odvjetnika više puta zatražio isključenje javnosti s rasprave, ali i izuzeće suca Nenada Lukića te predsjednika suda Vinka Mioča. Sumnja u njihovu pristranost jer su dopustili da novinar, 'čijem je medijskom linču Gubić izložen', bude prisutan na ročištima, piše Jutarnji.

Konjuh je naveo kako je njegovoj klijentici u više medicinskih vještačenja utvrđen poremećaj uloge spola u djetinjstvu.

'U nalazu bjelovarske bolnice od siječnja ove godine kod psihičkog profila okrivljenog se navodi da je u petom razredu osnovne škole osjetio potrebu da se odijeva kao curica koja je imala težak obiteljski život. Po pitanju rodnog identiteta nije se mogla kontrolirati pa ju je otac kažnjavao batinama. Iz izvješća Centra za socijalnu skrb navodi se, pak, da pri upisu u osnovnu školu zbog smetnji u psihofizičkom razvoju mora pohađati poseban program. Iz obilne medicinske dokumentacije dviju klinika za psihijatriju proizlazi da je u redovitom psihoterapijskom tretmanu, da ima poremećaj osobnosti, da provodi hormonalnu terapiju te da je u tranziciji od srpnja 2014. godine. Sve ovo navedeno ističem jer se u medijima pravo osobnosti okrivljene, isključivo povezuje s medijski poznatim slučajem za prijetnje (novinari emisije Provjereno, op.a.)', kazao je odvjetnik Maro Konjuh te dodao kako je Gubić u javnost bez razloga prokazan da je ciljano promijenio identitet kako bi varao ljude.

'Podigla je suknju i pokazala spolovio auditoriju'

Gubić se obratio i pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, a to je obznanio i sucu. Ipak, u spis je priloženo rješenje Gradskog ureda za opću upravu kojim je poništeno prethodno rješenje istog tog ureda, kojim se Gubiću odobrava promjena imena u Ivana Zdravka Josipa Radoš, jer je kasnijom provjerom utvrđeno kako je Gubić dostavio krivotvorenu potvrdu o nekažnjavanju. Potonjem to nije najbolje sjelo. Sudac je objasnio zbog čega je odbio zahtjev za izuzećem javnosti.

'Ne vidim u čemu bi bilo povrijeđeno pravo za intimom okrivljene kad je evidentno da sama do istog ne drži. Pokazala je to i u televizijskoj emisiji Provjereno kad je pred svekolikom hrvatskom javnosti podigla suknju i pokazala svoje spolovilo auditoriju. Na taj je način pokazala vrlo nizak prag potrebe za intimom', rekao je Lukić, nakon čega je Gubićev odvjetnik ustao te zatražio izuzeća i njega, ali i predsjednika suda Vinka Mioča. Konjuh vjeruje kako će tijekom suđenja za krađu vjenčanica Gubiću biti doveden u pitanje i njegov identitet.

Zamjenik Općinskog državnog odvjetnika uključio se u raspravu, rekavši kako je Gubićev odvjetnik u svojem izlaganju oko zahtjeva za izuzećem iznio mnogo više njegovih osobnih podataka nego što bi ih bilo izneseno na samom suđenju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali