Play ponuda

TEŠKO OZLIJEĐENA CURICA (2) JE NA RESPIRATORU I BORI SE ZA ŽIVOT: / 'Još troje djece te obitelji odmah je smješteno kod udomitelja'

Image
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL

'Nadziru se vitalne funkcije, izrazito je kritično stanje i vitalno je ugrožena', rekao je ravnatelj.

2.4.2021.
7:14
Martina Popovčić/PIXSELL
Play ponuda

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica koja je jučer zaprimljena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u izrazito je kritičnom stanju i vitalno je ugrožena, doznaje se u četvrtak navečer od ravnatelja bolnice Gorana Roića.

"Iz Opće bolnice Nova Gradiška jučer je dovezeno dvoipolgodišnje dijete, a zbog težine ozljeda direktno je primljeno na jedinicu intenzivnog liječenja. Dijete je sada na mehaničkoj ventilaciji, vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu", izjavio je Roić Hini. Roić ističe da je dijete već dovezeno u teškom stanju u Klaićevu, gdje je napravljena dodatna obrada.

"Nadziru se vitalne funkcije, izrazito je kritično stanje i vitalno je ugrožena", rekao je ravnatelj. Ističe da su okolnosti ozljeđivanja potpuno nejasne tako da su reagirale policija i socijalna služba, koje istražuju okolnosti ozljeđivanja.

Nažalost, kako Index neslužbeno doznaje iz bolnice, šanse za preživljavanje curice su male.

Image
CURICU (2) DOVEZLI U KLAIĆEVU, BORI SE ZA ŽIVOT: /

Ima stravične ozljede glave, a tijelo joj je prepuno modrica

Image
CURICU (2) DOVEZLI U KLAIĆEVU, BORI SE ZA ŽIVOT: /

Ima stravične ozljede glave, a tijelo joj je prepuno modrica

Policija istražuje cijeli slučaj

Portal 24sata piše da je djevojčicu iz okolice Nove Gradiške najprije u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka te pritom rekla da je dijete palo i ozlijedilo se. No, kako navode, sve upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati i intubirati, no s obzirom na težinu ozljeda poslijepodne su je prevezli u Klaićevu i u tom je trenutku bila u komi.

"Policijski službenici su još jučer zaprimili dojavu o tom slučaju i tada su već započela prva kriminalistička istraživanja. Uključili smo cijelu liniju kriminalističke policije u istragu slučaja", rekao je za HTVDamir Brezić, glasnogovornik PU brodsko-posavske.

Majka dala različite izjave

Majka djeteta dala je liječnicima različite izjave - prvo da ne zna što se dogodilo, a kasnije da je dijete palo. Iako nejasno definirano, djevojčica po cijelom tijelu ima svrab koji nije liječen, što upućuje na zanemarivanje djeteta.

Obitelj djevojčice je otprije poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Djevojčica je kod udomitelja bila više od godinu dana, a zbog zahtjeva roditelja i poboljšanja obiteljske situacije, Centar ju je vratio kod biološke obitelji.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška: Obitelj je bila pod nadzorom

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić u četvrtak navečer kazao je za portal HRT-a kako je djevojčica vraćena u svoju biološku obitelj na zahtjev roditelja, jer su se promijenile okolnosti u samoj obitelj.

Rekao je kako je obitelj već od prije bila poznata njihovoj ustanovi zbog poremećaja odnosa unutar obitelji, ali i zbog financijskih teškoća. Prema njegovim informacijama, roditelji su ti koji su jučer odvezli djevojčicu u bolnicu, te je majka tvrdila da je djevojčica pala. Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška odredio je mjere stalnog nadzora obitelji, ali socijalna radnica nije primijetila nikakve znakove nedopuštenog ponašanja.

I ostala djeca udomljena

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška istaknuo je kako dvoipolgodišnja djevojčica nije jedino dijete u obitelji, osim djevojčice roditelji imaju još troje djece. Ostala djeca do sada nisu bila u udomiteljskoj obitelj, već su živjela s biološkim roditeljima, ali od četvrtka su i ona udomljena. U udomiteljskoj obitelji bit će do okončanja istrage.

Medunić je, pak, za Index kazao kako u vrijeme izdvajanja djevojčice iz obitelji, roditelji nisu bili u braku. No, onda su se vjenčali, sredili stambene prilike, te je došlo do poboljšanja uvjeta.

'Dijete je bilo sklono autoagresiji, je li si to sama učinila, to će utvrditi liječnici i policija'

"U studenome smo odlučili vratiti dijete u biološku obitelj. Određen je nadzor nad roditeljima. Nadzor se radio najmanje jednom, dvaput tjedno. Majka je kod nas bila prije nekoliko dana s djetetom, nismo uočili nikakve ozljede. "Nemoguće je predvidjeti takve stvari. Dijete je bilo sklono autoagresiji, je li si to sama učinila, to će utvrditi liječnici i policija. Nije se moglo utvrditi ni slutiti da bi dijete bilo zanemarivano, a kamoli zlostavljano", rekao je Medunić za Index.

Play ponuda
Play ponuda