SUDAR BRODOVA ISPRED HVARA / Nesreći nije kumovala obijest ili neoprez već - tramontana. Nema ozlijeđenih, niti štete

Zbog jake tramontane jedan loše usidreni brod u hvarskoj luci, udario je u drugi, pri čemu je umalo stradao jedan mornar

4.9.2021.
17:14
Screenshot: YouTube/Morski.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon nekoliko incidenata u akvatoriju ispred otoka Hvara, u kojima je samo prisebnost posada spriječila havariju, bilo je pitanje vremena kad će se dogoditi neka nesreća. Na kraju se ona i dogodila, jer su se, opet kod Hvara, sudarila dva broda.

"Brod s kojeg se snima je usidren, a ovome drugome je vjerojatno popustilo sidro i nanijelo ga na usidren brod. U pokušaju da bokobranima spasi plovila od štete koju će kontakt brodova napraviti, jedan od mornara na provi skoro je i sam nastradao od zastave", ispričao je za Morski.hr svjedok ove nesreće.

Doznaje se da je u vrijeme nesreće puhala jaka tramontana, pa je moguće da je ona uzrokovala kontakt dvaju brodova, od kojih je jedan u najmu agencije Elite travel.

"Poštovani, dana 02.09. u popodnevnim satima na sidrištu ispred hvarske gradske luke prilikom naleta vjetra, dva broda (jedan od njih je u našem najmu) su se približila jedan drugome i tom prilikom su se dotaknula pajetima. Nikakva materijalna šteta nije nastala", poručili su iz agencije.

Policija nije dobila obavijest o ovom incidentu, a iz Lučke kapetanije nisu odgovarali na novinarske pozive. Čeka se očitovanje nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali