LICE S INTERPOLOVE TJERALICE / U Hrvatskoj pao kriminalac kojega su tražile čak tri države! Otkinuo je jagodicu s prsta: 'Vaša policija stvarno dobro radi...'

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretraženo je osobno vozilo i stan na području Omiša kojeg je koristio osumnjičeni dvojac, pronađen je i veći novčani iznos, više lažnih zlatnih satova te više lokota

26.9.2021.
12:05
Ivana Ivanovic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policija je uhitila dvojicu starijih državljana Sjeverne Makedonije koje sumnjiče da su počinili pet prijevara i tešku krađu, te tako napravili materijalnu štetu od 200 tisuća kuna, doznaje se u splitskoj policiji.

Riječ je o 76-godišnjaku i 68-godišnjaku iz Sjeverne Makedonije koji su tijekom kolovoza i rujna, na području Splita, Trogira i Primoštena počinili pet kaznena djela prijevare.

Prilazili starijim osobama, izmislili intrigantnu priču

Prilazili su starijim osoba, praveći se da se ne poznaju te da trebaju pomoć prilikom prevođenja, objašnjavaju u policiji. Nakon ostvarivanja prvoga kontakta s oštećenim, jedan od njih bi prikazujući trenutnu tešku životnu situaciju ponudio lažni zlatni sat oštećenima na prodaju po nižoj cijeni od cijene za koju bi spomenuti dvojac govorio da vrijedi jer mu trebaju novčanice s potvrdom iz banke iako kod sebe ima novca za koji nema potvrdu iz banke. 

"Kada bi oštećeni donijeli novac i predali ga, spomenut bi oštećenima, zbog stvaranja osjećaja sigurnosti prikazivali kako u torbicu stavljaju kuvertu sa svojim novcem za koji nemaju potvrdu iz banke, a koju bi, dok oštećeni ne gledaju, zamijenili s drugom kuvertom bez novca te bi torbicu potom zaključali lokotom i predavali oštećenima. U ruci bi im ostavili lažni zlatni sat", kaže Jerko Kurevija iz splitske policije.

Procijenjena materijalna šteta od oko 200 tisuća kuna

Dodao je da su dvojica Makedonaca počinili tešku krađu kada su na području Dubrovnika, prilikom prijevare, oštećenom koji je posumnjao u istinitost njihove priče, istrgnuli novčani iznos iz ruke te se udaljili u nepoznatom pravcu. Procijenjena materijalna šteta počinjena tim kaznenim djelima se procjenjuje na oko 200 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretraženo je osobno vozilo i stan na području Omiša kojeg je koristio osumnjičeni dvojac i tom je prilikom pronađen veći novčani iznos, više lažnih zlatnih satova te više lokota. Zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela prijevare i kaznenog djela teške krađe uz kaznenu prijavu 76-godišnak i 68-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku.

"Hrvatska policija stvarno dobro radi", izustio je iskusni 76-godišnji državljanin Makedonije, nakon što je zajedno sa svojim 68-godišnjim sunarodnjakom u subotu poslijepodne uhićen u Splitu. Tvrdnju starijeg Makedonca o radu splitske policije najbolje ilustrira činjenica da je, tijekom kriminalističke obrade nakon uhićenja, otkriveno da su za njim raspisane čak tri međunarodne Interpolove tjeralice, i to iz Slovenije, Austrije i Makedonije. Policijskim istražiteljima tih zemalja uspješno je izmicao, uz ostalo i zato što je čak otkinuo dio jagodice kažiprsta kako bi otežao identifikaciju otisaka prstiju, piše Slobodna Dalmacija.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali