RASTE BROJ ŽRTAVA TRANSVESTITA PREVARANTA: / Krao i znancima kartice pa ih peglao po Zagrebu

Doznali smo za još jedan kriminalni slučaj u koji je upleten transvestit kojeg se već povezuje s više prijevara.

21.1.2017.
8:16
Provjereno
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Teška koraka, žaleći se na uvjete u istražnom zatvoru u kojem se nalazi već nešto više od četiri mjeseca, ali unatoč tome dotjeran u haljini boje breskve, Tito Gubić javnosti poznat i pod svojim ženskim imenom Ivana Zdravka Josipa Radoš stigao je danas na Općinski kazneni sud u Zagrebu gdje je protiv njega u tijeku još jedan postupak.

Prijetnja, krađa, prijevare...

Nakon procesa zbog prijetnje novinarki Nove TV zbog čega je nedavno nepravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora, Gubić iza rešetaka još čeka rasplet postupka u kojem je optužen za krađu vjenčanica iz salona u središtu Zagreba, ali i zbog 'računalne prijevare'. U pitanju je krađa i neovlašteno korištenje tuđe kreditne kartice.

Naime, sumnja se da je 30. i 31. siječnja 2015. godine zlorabio karticu 48-godišnjaka kojeg je opljačkao tijekom vožnje. Uzeo mu je dvije VISA Electron kartice, te American Express karticu i krenuo s njima u kupovinu.

Peglao karticu, kamere ga snimale

U četiri navrata platio je tim karticama u 'Konzumu' na Kozjaku, da bi zatim otišao u 'Tommy' u Štriginoj ulici. Ukupno je potrošio oko šest tisuća kuna. No, očito mu špeceraj nije bio dovoljan pa je nastavio zlorabiti karticu u 'Infostar informatici' u Heinzelovoj ulici. Tamo je pokušao 'popeglati' nešto više od sedam tisuća kuna, no transakcija je odbijena jer je prekoračio dnevni limit.

Svratio je zato u obližnju trgovinu odjećom 'Amedeus' na Kvaternikovom trgu, gdje si je odabrao robu vrijednu 1.201 kunu. No, tada je već u sustav stigla obavijest Privredne banke Zagreb o ukradenoj 48-godišnjakovoj kartici, pa ju je prodavačica Gubiću oduzela.

Iako se u sudskom spisu nalaze snimke nadzornih kamera iz trgovina u kojima je kupovao s ukradenom karticom, Gubić negira krivnju za zlouporabu. U nastavku postupka zato će se provjeriti njegovi kontakti s 48-godišnjakom ne bi li sud stekao bolji uvid u njihov odnos.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali